Konya'da kasık ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının rahmindeki 7 santimetrelik miyom karnı açılmadan alındı. Tedavinin ardından hasta aynı gün taburcu edildi.
33 yaşındaki 3 çocuk annesi Meryem Şimşek, kasık ve bel ağrıları üzerine Medicana Konya Hastanesi'ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar'ın muayene ettiği hastanın rahminde 7 santimetre büyüklüğünde miyom tespit edildi. Kadının rahmindeki miyom karnında kesi yapılmadan alındı.
Prof. Dr. Metin Çapar, miyomun hamile kadınlarda şiddetli ağrıya, gebe olmayanlarda ise fazla kanamalara neden olduğunu söyledi. Rahimde tespit edilen bir miyomun ilaçla tedavi edilemezse 3 farklı ameliyat yöntemiyle alındığını hatırlatan Prof. Dr. Çapar, "Bizim yaptığımız ameliyatın özelliği, ameliyat olan kişinin karnında hiçbir şekilde bir iz kalmaması. İz kalmamasının dışında hastanın ameliyat sonrası konforu çok yüksek olması. Bu yapılan ameliyat tekniğiyle hiçbir şekilde iz olmuyor ve rahim duvarının kaslarının içinde olan miyomları bile elle hissettiğiniz için daha rahat çıkartıyorsunuz. Ayrıca bu tür ameliyat sonrasında hastalarımızın rahim duvarının her hangi bir yerinde bulunan bir miyomun alınması çok daha kolay olmakta. Hastamızda 7-8 santimlik büyük bir miyomu hiç kesi yapmadan vajinal yoldan aldık" dedi.
Prof. Dr. Çapar, bu ameliyat yöntemiyle hiçbir kesi ve iz olmadan 1 kilo 80 grama kadar olan miyomların alındığını belirtti.
Ameliyat sonrası ayağa kalkarak aynı gün taburcu edilen Meryem Şimşek, 5 yıldır kendisini etkileyen hastalıktan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Şiddetli ağrı ve kanamaların ameliyat sonrası kesildiğini ifade eden Şimşek, "Ameliyatı sabah oldum akşama ayağa kalktım. Ameliyat izi olmamasından çok memnunum. Daha önce ameliyat olmamıştım bu kadar erken ayağa kalktığımı görenler hayret etti" diye konuştu.
(İP-ÖZ-Y)

30.01.2013 13:08:46 TSI

Editör: Wan Haber