Türkiye'de birçok il kar yağışı ve soğuk havanın etkisindeyken, hava sıcaklığının 20 derece olduğu Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde gençler Hacımusa Çayı'nda rafting yaptı.
Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı, Öğretmen Mustafa Akkoca, Hacımusa Çayı'nda kano ile rafting turu düzenledi.Altı öğrenci ve bir öğretmen arkadaşıyla birlikte kano ile rafting yapan Akkoca, amacının başarılı öğrencilere karne hediyesi vermek olduğunu söyledi. Hacımusa Çayı'nın Kocaköprü mevkiinden Selinus Plajı'na kadar 4 kilometrelik parkurda kış ortasında rafting yapan öğrenciler, kanoyla rafting yapmanın oldukça heyecan verici olduğunu söyledi.
Siirt'in Şirvan ilçesinde öğretmen olarak çalışan Emel Gülçan, sömestr tatilini geçirmek için memleketi Gazipaşa'ya geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Öğretmenlik yaptığım yerde iki metre kar var. Biz, Gazipaşa'da 20-25 derece sıcaklık altında kano ile rafting yaptık. Çok eğlenceli ve zevkli bir spor. Herkese bu sporu yapmasını tavsiye ederim."
Öğrencilerden Aybüke Akkoca raftingin korkutucu olduğu kadar zevkli bir spor olduğunu söyledi. Havanın kış şartlarına göre oldukça sıcak olduğunu belirten Aybüke Akkoca, sözlerini şöyle sürdürdü:"Daha önce kano ile rafting yapmıştım ama burada yapmak daha güzel. Erzurum'da insanlar sobanın önünde üşürken biz burada kano yapabiliyoruz. Denize girebiliyoruz."

GAZİPAŞA'DA BAHAR HAVASI
Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca da, Gazipaşa'nın doğal güzelliklerine dikkat çekti. Gazipaşa'nın kış ortasında kano ile rafting yapılan enden yerlerden biri olduğuna işaret eden Akkoca, şunları söyledi: "Şu an tatil dönemi. Bu etkinliği hem başarılı öğrencilerimize bir karne hediyesi olması hem de Türkiye'nin en sıcak yerlerinden biri olan Gazipaşa'da her zaman baharın yaşanabildiğini göstermek için gerçekleştirdik. Mevsim itibariyle Türkiye genelinde su ve doğa sporları durdu ama biz burada kano yapabiliyoruz. Herkesi ilçemize davet ediyoruz. Su ve Doğa Sporları Kulübü olarak bu imkanı ilçemize gelen tüm misafirlerimize sunmaya hazırız."
(AMT-SK-HO-Y)

05.02.2013 10:18:03 TSI

Editör: Wan Haber