Aile ve Evlilik Terapisti Uz. Dr. Taner Canatar, sevginin sadece '14 Şubat'a özgü olmaması gerektiğinin belirterek, "Eğer birini yürekten seviyorsanız, onun yanında geçirdiğiniz her an özeldir ve siz, sevdiğiniz kişiyi her gün biraz daha mutlu kılabiliyorsanız, o zaten her gün 'Sevgililer Günü'nü kutluyor olacak" dedi.
Canatar, sevginin; iyi niyetin içsel bir gerçeği olduğunu ifade ederek, "Sevgi, aynı zamanda da bir mevcudiyet biçimidir. Sevgiyi göstermek ve paylaşmak kişisel bir tercihtir. Olgun sevgi, eşlerin birbirlerine saygı duymaları, güvenmeleri, dikkat etmeleri, koşulsuz kabul etmeleri, takdir, şefkat duymaları ve kendileri olmakta özgürlük tanımaları üzerinde inşa edilebilir. Yakınlık ve tutkuyla beslenen sevgi, tüm bu temel niteliklere olan bağlılıktır" diye konuştu.
14 Şubat'ın; bağlılığın en güzel şekilde gösterilmesi gereken bir gün olarak öne çıktığını vurgulayan Canatar, şöyle devam etti:
"Ne yazık ki sevmeyi, sevilmeyi, aşık olmayı, evliliği ya da aile kurmasını tam anlamıyla beceremediğimiz de bir gerçek. Sevgili olmayı bilmiyoruz. Ne acıdır ki, tüketmeyi alışkanlık haline getiren toplumumuzda, 'Sevgililer Günü' de, ekonomiye hareket getiren ama sevgiyi yürekten yaşayamadığımız bir etkinlikten öteye gitmiyor."
Her insan yılda bir kez dahi olsa kendini özel hissetmek isteyeceğini ancak sevilen kişiye yılın sadece bir günü özelmiş gibi davranılmasının da doğru olmadığını ifade eden Canatar, "Eğer birini yürekten seviyorsanız, onun yanında geçirdiğiniz her an özeldir ve siz, sevdiğiniz kişiyi her gün biraz daha mutlu kılabiliyorsanız, o zaten her gün 'Sevgililer Günü'nü kutluyor olacaktır. Sevgi, sadece 14 Şubat'a özgü olmamalı. Her gün, 365 gün yaşanmalı" ifadesini kullandı.
14 Şubat'ın ilişkileri yolunda gitmeyen çiftler için; sevginin paylaşıldığı manevi bir fırsat günü olması gerektiğini vurgulayan Canatar,"Sevgi sözcüklerinin karşıdan gelmesini beklemeyin. Partnerinizden önce davranın ve; 'Seni seviyorum' deyin. Hafızanızı yoklayın. Ona bugüne kadar hiç söylemediğiniz sevgi sözcükleri mutlaka vardır. Sevginizi samimice anlatacak bir cümle düşünün. Aklınıza gelmiyorsa da bunu araştırın, bulun ve mutlaka uygulayın" dedi.
(ADN-Y)

13.02.2013 13:50:13 TSI

Editör: Wan Haber