Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği'nce, Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ile ortaklaşa yürütülen; 'Mesleğim Umudum Projesi' kapsamında engelli kadınlara 'trikotaj' eğitimi verilmeye başlandı.
YENİ MAKİNELER GELDİ KURS BAŞLADI
Adana'da yaşayan engelli kadınların sosyalleşmesi ile birlikte bölgeye entegrasyonunun hızlandırılması ve özellikle 'sosyal bütünleşme ve dayanışmanın' arttırılmasına yönelik yürütülen proje büyüyor. Yeni alınan trikotaj makineleri ile birlikte engelli kadınlara, 'hazır giyim' alanında olduğu gibi 'trikotaj' eğitimi de verilmeye başlandı. Yüreğir Belediyesi'ne ait Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde verilen kurslara da yoğun ilgi gösteriliyor.

"MESLEK ÖĞRETİP SOSYAL HAYATA ENTEGRE EDİYORUZ"
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Esin Parlak, "Proje ile birlikte maddi imkansızlıklar içindeki mesleği olmayan engelli genç kız ve kadınların için meslek edindirmeye yönelik, sertifikalı hazır giyim ve trikotaj kursları veriyoruz. Tüm bu eğitimlerin yanında kursiyerlerimizin, kişisel gelişimine de katkıda bulunarak, onlara çeşitli eğitimler verilerek sosyal yaşama entegrasyonunu da sağlıyoruz" dedi. Parlak, talep gelmesi halinde engelli erkekler için de kurs açabileceklerini kaydetti.

"KADIN VE GENÇLERİMİZİ KURSLARIMIZA BEKLİYORUZ"
Adana Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de desteklediği projenin önemini vurgulayan Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Duygu Sezginer ise, "Projemizin ikinci etabı olan trikotaj bölümümüzü toplamda 10 makine ile faaliyete geçirdik. Kursa katılmak isteyen engelli kadınlarımızı ve genç kızlarımızı bekliyoruz" ifadesini kullandı.
(AKL-Y)

02.02.2013 10:21:25 TSI

Editör: Wan Haber