Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Halil Öztosun, yaklaşan Oda başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.
KATSO'da basın toplantısı düzenleyen Öztosun, 1870'li yıllardan itibaren Kastamonu'da ticaretle uğraştıklarını belirterek, Osmanlı döneminde fırıncılıkla ticarete başladıklarını ve o günden bugüne ticaretle uğraştıklarını kaydetti.
2001 yılında Kastamonu esnafının tercihiyle başkanlık görevine getirildiğini belirten Öztosun, iki yılda bir ara seçimler olduğunu ve kendisinin de bu şekilde başkanlığa seçildiğini söyledi.
2005 yılında Odalar ve Borsalar Birliği Kanununun değiştiğini ve 2009 yılında ikinci kez başkanlığa aday olamayacağını bile bile tekrar başkanlığa seçildiğini aktaran Öztosun, şöyle konuştu: "3'üncü dönem sonunda artık ben KATSO başkanlığına aday değilim. Bundan sonraki arkadaşlara başarılar dilerim. Ben 2009 yılında iki defa üst üste oda başkanlığı yapılamayacağını arkadaşlarımızla bildiğimiz için bu seçimlere girdik. Şu an Danıştay bu yasayı iptal etmiş beni alakadar etmiyor. Ben girdiğim dönemde nasıl girdiysem bu şekilde hareket ediyorum. Çünkü biz, o dönemle seçimlere girerken bunu bu şekilde olacağını biliyorlardı."
Kimsenin önünde takoz olmak istemediğini ifade eden Öztosun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü bir yerde fazla sürede kalmak o yeri yozlaştırıyor. Ayrıca, çalışma şevki bırakmıyor. Parasal güç olarak KATSO belli bir noktaya geldi. Biz odayı borçsuz teslim aldık ve aynı şekilde borçsuz teslim edeceğiz. Yaşım 60'ı buldu. Bundan sonra verimli olamam. Gençlerin önünü açmak istiyorum"
Öte yandan 180'e yakın Oda bulunurken bunlardan 110 tanesinin başkanları 2009 yılı seçimlerinde değişti. Geriye kalan 45 oda başkanı tekrar başkanlığa aday olacağını açıklarken, 24 oda başkanı henüz karar vermedi. KATSO Başkanı Halil Öztosun ise, ilk kez Danıştay'ın bozma kararına rağmen 3'üncü dönem başkanlığa aday olmayacağını açıklayan isim oldu.
(Vİ-OA-HO-Y)

21.01.2013 15:18:34 TSI

Editör: Wan Haber