Muğla'nın Bodrum ilçesinde 8 yaşındaki Yiğit Cem Akaya, yazdığı kitap için imza günü düzenledi.
Bodrum Marmara koleji 4. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Yiğit cem Akkaya, altı ay gibi bir sürede "Gizemli Hayvanlar" adlı 128 sayfalık bir araştırma kitabı yazarak büyük bir başarıya imza attı. Yiğit Cem Akkaya'nın kitap tanıtımı ve imza günü okuduğu okulun toplantı salonunda gerçekleşti. Arkadaşları tarafından yoğun ilgisi ile karşılaşan Akkaya'nın olgun tavırları ise dikkatlerden kaçmadı.
İmza günü nedeni ile masasına oturan Yiğit Cem, önce anne ve babası için kitabın imzaladı daha sonra ise okul arkadaşları sırasıyla kitaplarını imzalattı.
Akkaya'nın ailesi çok gurur duyduklarını belirterek, "Küçüklüğünden berri belgesel izliyor. Hayvanları inceliyor. 7.5 yaşından iken böyle bir karar aldı bizde arkasında durduk. Birçok ülkedeki hayvanat bahçelerini gezdi. Ve 128 sayfalık bir kitap hazırladı. Şimdi 2'ci kitabını hazırlamak için çalışmalara başlayacak" dedi.
Yiğit Cem Akaya, "Kitabımın içince çeşitli hayvanlar var. Öncelikle hayvanların grubunu belirledim. Daha sonra o gurubun içindeki hayvanları tanıttım. Hayvanların boylarını yaşadıkları alanları. Bunun için çok fazla araştırma yaptım. Kitap hazırlarken bilgisayara ve kitaplara bakmaktan neredeyse gözlerim bozuluyordu. Kitabımı hazırlamak için ilk başta fazla bilgi sahibi değildim. Onun için hayvanat bahçelerini gezmekle işe başladım. Ardından doğada gördüğüm hayvanlardan da esinlenerek bu kitabı yazdım. 2'ci kitabımı da yazmayı düşünüyorum bu yaz. Ama tam olarak neyle ilgili olacağına karar veremedim. Bir sonraki kitabım belki tarih ile ilgili yazarım beklide hayalimdeki şeyleri yazarım. Hikaye yazabilirim. Kitaplar sadece okumak için değil bilgi öğrenmek için varlar. Ufkumuzu genişletmek için okumak lazım. Kitap okumak insanları daha da çok geliştirir" dedi.
(EA-ÖZ-Y)

05.01.2013 12:46:08 TSI

Editör: Wan Haber