Dizi reytinglerini neredeyse alt üst eden, pazartesi akşamları Fox TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisi, Bazen acaba “Senaristler çıldırdı mı? Dedirtiyor insana..

Yıldız karakterine can veren Eda Ece’nin özellikle de son bölümlerde esprili çıkışları, diziyi hayli sevdirdi. Özellikle de Argun Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı unvanını taşıyan Halit Argun, dizide ne kadar kadın varsa hemen hepsi ile evlilik ya da sevgililik maceraları olan birini oynamaktadır.

  • Zerrin
  • Ender
  • Yıldız
  • Şahika
  • Leyla

Yukarıda isimleri geçen karakterler ile Halit Argun mutlaka bir ilişki yaşamıştır. Hatta bu ilişkilerinden (evlilik) çocuk dahi dünyaya getirmiştir.

Türk toplum yapısını ve ahlakını olumsuz yönde etkilediği gerekçeleriyle özellikle de izleyici kitleleri tarafından çeşitli şikayetler dahi olmuştur.

Hırs ve ihtirasın yanı sıra aynı zamanda dizide oynayan kadın oyuncuların adeta RTÜK tarafından kendilerine kesilen idari para cezalarına meydan okurcasına sırt, göğüs ve bacak dekolteli olmayı abartmaları sosyal medyada çokça tartışılan konuların başında yer almaktadır.

Hatta bazen yayından kaldırılacağı ile ilgili çeşitli söylentiler konuşulsa da halen oyuncu değişiklikleri ve senaryo değişiklikleri ile izleyicinin karşısına çıkmaktadır.

  • Aşk
  • İhtiras
  • Hırs
  • Ayakta kalma mücadelesi,
  • İttifak kurup karşı tarafı etkisiz hale getirme

İle ilgili bütün senaryoların mükemmel bir şekilde işlendiği yasak elma dizisinin 85. bölümünde Yıldız, oğlu halitcanın yalıda tek başına kalmasına razı olmayıp şahika ile bir anlaşmaya varır ve hem Ender ile Halit’in yeni çiçeği burnunda evliliklerini bozmak hem de halitcanı daha da güvene almak amacıyla yalıya giderler.

Dizinin yapımcısı Medyapım’ın patronu Fatih Aksoy, Talat Bulut için duygusal bir veda konuşması yaparak pasta kesti ve Talat Bulut’u uğurladı. Diziye veda eden Talat Bulut,  konuşmasında “45 yıllık meslek hayatımda bu yapım firması ile çalışmaktan son derece memnunum ifadelerini kullandı. Böyle bir yapım firması bulmak zor, bundan sonra çalışacaksam kapın açıksa seninle beraberim” sözleriyle yeni projelere açık olduğunu ifade etti.

Yasak Elma’da Konu Nereye Gidiyor?

Diziye Usta oyuncu Erdal Özyağcılar dahil oldu. Acaba Erdal Özyağcılar Halit’in yerini alabilecek mi? Yoksa başka bir rolde mi oynayacak? Bunu izleyip görmek gerekir.

Diğer taraftan yine FOX TV’de yayınlanmakta olan savaşçı dizisinin başrol oyuncusu Berk Oktay yasak elma dizisine katıldı. Şimdi Berk Oktay katılırsa büyük ihtimalle Gökhan Alkan’ın boşluğunu doldurmak için katacaktır. Çünkü hem yaşı itibariyle hem de konumu itibariyle en çok uyan karakter ve diğer taraftan ise hayranlar, izleyiciler dizinin nereye gideceğini düşünmeden edemiyor. Çünkü dizi, artık sezonlar ilerledikçe konu kısırlığından dolayı çeşitli entrikaların dozunu artırmaya başladı.

İzleyici, her şeyin farkında bu nedenle izleyici belli bir bölüm sonra sıkılmaya başlayacaktır. Çünkü YouTube yorumlarında da yasak Elma dizisinin sürekli entrikaları karmaşık hikayelerinin ısıtılıp ısıtılıp izleyicilerin önüne konulması izleyici bıktırmış bulunmaktadır.

Diziden

  • Halit
  • Lila
  • Kerim ayrıldı.

Şimdiki gidişata ise dizinin izlenip ondan sonra tahminlerim yapılması gerekiyor. Entrikalarla dolu Yasak Elma dizisi yeni oyuncular ile bakalım önümüzdeki bölümlerde neler yapacak? Bunu gerek dizi eleştirmenleri gerekse de televizyonları başında dizi izleyen kişilerin yorumlarına bakarak değerlendirmek mümkün.

Senaristler, diziyi öyle kurgulanmışlar ki yalıda Ender, Şahika ve yıldız ile aynı anda tartışan halit merdivenlerden kayıp düşüyor. kafasını yere çarpıyor ve hayatını kaybediyor. Cenaze merasiminde dahi Şahika rahat durmayıp Ender’e “bana gidelim, konuşmamız lazım” diyor.

Entrikalarla dolu Yasak Elma dizisi konu kısırlığı sebebiyle oyuncu değişikliği ya da konu karmaşası hikayelerini çok ustaca izleyiciyle buluşturuyor.

Berk Oktay ve Erdal Özyağcılar’ın da diziye dahil olmasıyla 86. Bölüm 23 Kasım 2020 Pazartesi akşamı Fox TV ekranlarında izleyici ile buluşacak bakalım neler olacak.

Editör: Wan Haber