Turkuvaz Medya grubu Vav Tv adında yeni bir televizyon kanalı kurdu. Ramazan ayı öncesi kurulan kanalın dini içerikli yayın politikası izleyeceği öğrenildi.

Vav Tv kimin? Sahibi kim? Uydu frekansı ne? Frekans bilgileri soruları arama motorlarında en çok aratılanlar arasında yer aldı. 

VAV TV KİMİN? SAHİBİ KİM?

Yeni yayın hayatına başlayan Vav Tv Turkuvaz medya grubuna aittir. Turkuvaz Medya ise Çalık Holding'e bağlıdır. Çalık Holding, 1997 yılının sonunda kurulan tekstil, enerji, inşaat, finans ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren Türkiye merkezli holding şirketi. Yönetim kurulu başkanı ve kurucusu Ahmet Çalık'tır. Atv, Atv Avrupa, Yeni Asır TV, adlı televizyon kanalları, Radyo Turkuvaz, Romantik Radyo adlı radyo istasyonları, Sabah, Takvim, Yeni Asır ve Fotomaç adlı gazeteler artık tüm hak ve varlıklarıyla Turkuvaz medya grubuna aittir. Bu medya kuruluşlarına şimdi de Vav Tv eklenmiştir. 

Kanalın kuruluş amacı ve hedeflerini tüm detaylarıyla anlatan VAV TV Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, "Bir Anadolu medeniyetinin televizyonu olacağız. Dinimizin hikmet dolu güzelliğini, medeniyet ve coğrafyamızın zenginliğini, kültür ve sanatımızın inceliğini VAV TV'de anlatacağız" dedi.

VAV TV FREKANS BİLGİLERİ BİLGİLERİ

Digitürk: Kanal 67

D-smart: Kanal 55

Tivibu: Kanal 56

Tv+: Kanal 43

Kablo Tv: Kanal 45

Vodafone Tv: Kanal 65

Uydu: Türksat 4A  Frekans: 11999 MHz Polarizasyon: Dikey Sembol oranı: 11.666

Editör: Wan Haber