TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşmaya başladığı ilk andan itibaren gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında milyonlarca izleyici kitlesine hitap etmeyi Başaran Uyanış Büyük Selçuklu, bu akşam 22. yeni bölümü ile ekranlara gelecek. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın hayatını kaybetmesinin sonrasında tahta geçen Melikşah ile oğlu Sencer'in hayat hikayesini ekranlara Taşıyan 'Uyanış Büyük Selçuklu' dizisinin yeni bölümünde neler olacağı ile ilgili detayların tamamı bu makalede sizleri bekliyor.

  • Tekiş’in saraya gelmesiyle Beraber başlangıç gösteren gizli veliaht konusu Saray içerisinde en çok senelerdir gönlü
  •  ana hasretiyle yanıp tutuşan Tapar’ın ilgisini çekmişti.
  • Tapar, durum böyle olunca Başulunun mezarını açtırmak amacıyla bir askerini görevlendirilmiştir.
  • Askeri, başulunun mezarını daha açmadan engellenmiştir. Bu durum, Nizamülmülk aracılığı ile melikşah'a iletilmiş, Melikşah ile tapar bu husus üzerinden tartışmışlar ve Melikşah, Tap Arap Tokat atarak Ordu pazarı imalathanesinde ayrılmıştır.
  • Tüm bu olaylar cereyan ederken, Taparım, mezarını açtırmaya kalkması ve bu sebeple Melikşah ile tartışmasını haber alacak olan terken; Uğur ile babanın arasını açmaya bile muktedir bulunan Bu tehlikeli sarı öğrenmek amacıyla harekete geçecek midir?
  • Melikşah'ın Ordu pazarından ayrıldığı haberini alan Markus, oraya baskın düzenleyecektir. Markus'un baskısının sonucunda ağır bir şekilde yaralanmış olan hayatını kaybedecek mi? Oğlu ile son konuşması çok sert bir şekilde geçen ve ona tokat atan Melikşah'ın içi Vicdan azabıyla dolmuştur. Kalbini İntikam Ateşi dolduran Melikşah, Markus’tan intikamını alabilecek midir?

Diğer taraftan konuya bakıldığında ise sarayda satmış olduğu fitne tohumları sonucunda pek çok elim hadisini meydana gelmesine sebep olan tek iş, Melikşah aracılığı ile saraydan kurulacaktır. Otağını ıspahan yakınlarına kuran Tekiş’in tek maksadı ise melikşah'ı o tahttan indirmektir. Bu nihai hedefine ulaşmak amacıyla hangi kirli planları devreye sokacaktır? Melikşah ile tek kişi birbirine düşürüp Selçuklu Devleti'nin zayıf katılmak amacıyla hareket eden izakyos, bu amacına ulaşabilecek midir? Bütün bunların yanı sıra aynı zamanda Faysal, Şeremzar’da beterden alacaklı olan tüccarları galeyana getirmeyi başarmış ve yüreğinde Taze bir baba acısı ile yanıp tutuşan turnayı köşeye sıkıştırmaya çabalamış ancak başarısız olmuştur. Vazgeçmeyen Faysal, Sencer'in Şeremzar ağırlığını göstererek Eğer basuru İsyan etmesi açısından kışkırtmıştır.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 22. Bölümü ile bu akşam saat 20:00’ da TRT 1'de!

Editör: Wan Haber