TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan ve gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında milyonlarca takipçisi bulunan Fenomen dizi Uyanış Büyük Selçuklu 18 Ocak Pazartesi günü 17. bölümü ile ekranlara gelecek. Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün sonrasında tahta geçen Melikşah ile oğlu Sencer’in hayat hikayesini, siyasi durumlarını ve mücadelelerini anlatan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin yeni bölümünde neler yaşanacak?

  • Faysal doğrulukta Batıni davasının Şelemzar’a hakim kılmak, Görünürde ise İlteber ile Akrabalık bağlarını güçlendirip Şelemzar'daki ticari faaliyetlerine meşruiyet kazandırmak ve Selçuklunun üzerine uygulanan baskıdan kurtulabilmek amacıyla turna ile hayatını birleştirmek yani evlenmek istemişti.
  •  Sahip olduğu maddi güç ile İlteber'i bu evliliğe ikna etmeyi de başarmıştı.
  • Diğer taraftan ise yakın dostu Enginarın hayatına son veren Sencer'den öç almak amacıyla harekete geçen Markus İntikamı açısından Başulu'yu çok ağır bir şekilde yaralanmıştı. Başulu, almış olduğu ağır yaradan dolayı kıyısına kadar geldiği ölümden acaba kurtulabilecek mi?
  • Sarayın içerisinde batinilere bağlı bir şekilde meydana gelen tehlikeli bir casus olduğunu anlayan ve en çok da Hasan Sabbah’tan şüphelenen Nizamülmülk, Batınilerin Mukaddes bildiği Sırlar kitabını kullanarak bir tuzak kurmuştu.
  • Bu tuzak sonrasında Hasan Sabbah'ı yakalamış ve onun gerçek kimliğini açığa çıkarmayı başlamıştı. Hasan Sabbah, içine düştüğü tuzaktan nasıl kurtulacak?
Editör: Wan Haber