2019 senesinde vizyona giren Türk İşi Dondurma sinema filmi konusuyla büyük bir ilgi görmüştür. Mart ayında vizyona giren sinema filmi aynı zamanda oyuncu kadrosu ile herkesten tam not almayı başarmıştır. 

Türk İşi Dondurma filminin senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme alırken yönetmen koltuğunda ise Can Ulkay oturdu. Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği Türk İşi Dondurma filmi tarihi ve dram türündeki sinema filmi sizi zaman zaman tebessüm ettirirken zaman zaman da hüzünlendirecek!

Film eleştirmenleri tarafından da oldukça iyi bir geri dönüş alan Türk İşi Dondurma filmi bu akşam televizyonda seyircisiyle buluşacak! Türk İşi Dondurma filmi bu akşam saat 20.00'de Fox TV ekranlarında yayınlanacak!

Türk İşi Dondurma filminin konusu nedir?
Hikaye 1915 senesinde Çanakkale Savaşı sırasında geçmektedir. İki Türk Avustralya'da yaşamaktadır. Devecilik ve el arabasıyla dondurma satarak çalışan bu iki adam, Çanakkale savaşının çıktığını öğrenirler ve cepheye gitmek için harekete geçerler. Fakat savaş sırasında Avustralya ise Türkiye'ye karşı savaşmaktadır. Bu iki Türk genç ülkeden çıkış için izin almak zorundadırlar ancak Avustralyalı yetkililer buna izin vermez.

Türk İşi Dondurma filminde yer alan oyuncular:
Erkan Kolçak Köstendil - Deveci Ali
Ali Atay - Dondurmacı Mehmet
Şebnem Bozoklu - Gülsüm
Will Thorp - Captain Wayne
Marleen Mathews - Maria
James Farley - David
Caner Kurtaran - Salim
Alma Terzic - Rose
Tristan Alexander - Billy
Carl Wharton - General Henry Willet

Editör: Wan Haber