Teşkilat dizisiyle ekranlarda yer alan oyuncu Deniz Baysal Yurtçu hem güzelliği hem de oyunculuğu ile herkesten takdir alıyor! Daha önce birçok farklı proje ile izleyici karşısına çıkan Deniz Baysal Yurtçu son dönemlerdeki projeleriyle yıldızını daha da parlatmaya devam ediyor!


TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisindeki rolü ile dikkatleri üzerine çeken Deniz Baysal Yurtçu burada Zehra isimli işkolik bir kadındır. Bir evlilik yaşayan Zehra işine çok fazla vakit harcadığı için eşiyle anlaşamamış ve boşanmıştır. Daha sonra time kendisini öldü olarak göstermiş ve aralarına katılmıştır.


Dizideki Zehra rolü ile izleyiciye kendisini sevdiren Deniz Baysal Yurtçu'yu yakından tanımaya ne dersiniz?


Deniz Baysal Yurtçu kimdir?
5 Nisan 1991 senesinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Aslen İzmirli olan Deniz Baysal Yurtçu ilköğretim ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. Öğrenci olduğu sıralarda oyunculukla ilgilenmeye başlamıştır. Karşıyaka Belediye Tiyatrosunda tam 10 yıl boyunca yer almıştır. Celal Bayar Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret bölümünü kazanmış ve eğitimine ise hala devam etmektedir. Oyunculukla yakından ilgilenen Deniz Baysal, ilk olarak Bitmeyen Şarkı dizisinde ufak bir rolle karşımıza çıktı. Daha sonra Derin Sular dizisinde başrolü oynamıştır. Kayıp Şehir ve Aşk Ekmek Hayaller dizilerinde de ufak roller ile karşımıza çıkan Deniz Baysal asıl çıkışını ise Kaçak Gelinler dizisindeki Kainat karakteri ile yapmıştır. Daha sonra Can Bedenden Çıkmayınca, Beyaz Yalan, Sevda Kuşun Kanadında ve Rüzgarın Kalbi gibi yapımlarda yer almıştır. 2017 senesinde Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde Çağlar Ertuğrul ve Nazan Kesal ile başrolü paylaşmıştır. Ardından Söz ve Hizmetçiler dizisinde yer alan Deniz Baysal şu an ise TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisiyle ekranlarda yer alıyor. Deniz Baysal aynı zamanda Sol Şerit ve 7. Koğuştaki Mucize isimli sinema filmlerinde de yer almıştır. Güzelliği ile de dikkat çeken Deniz Baysal, 2019 senesinde Kolpa grubunun solisti Barış Yurtçu ile  evlenmiştir.

 

Editör: Wan Haber