Star TV’de Pazartesi akşamları yayınlanan Sefirin Kızı dizisinde Nare gitti ve yerine Mavi geldi! Her ne kadar artık ismiyle alakasız bir hikaye ortaya çıkmış olsa da bu noktadan sonra dizinin adının değiştirilme durumu yok. Ancak Neslihan Atagül’ün diziden rahatsızlığı nedeniyle mecburi ayrılığından sonra toparlanma süreci yaşanıyor.
Hikayenin yeniden şekillendirilmesi ve izleyiciye yeni karakterin kabul ettirilmesi de o kadar kolay bir iş değil! Hala sosyal medyadan yapılan yorumlarda pek çok izleyici, Tuba Büyüküstün’ün ya da bir başka kişinin Nare’nin yerine geçmesinin daha doğru olacağı düşüncelerini paylaşıyor.

Pek çok kişi yeni hikayedeki Mavi’yi sevdi ve onunla birlikte değişen diziyi izlemeye devam ediyor. Mavi ve Sancar cephesinde başka bir süreç yaşanırken, dizinin diğer karakterlerinin ise hayatları aynen sürüyor ve izleyiciyi bu noktada başka bir dizi seyrediyormuş izleniminden kurtarıyor.

Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün başrollerini paylaştığı ve NGM ve O3 Medya’nın yapımcılığını üstlendiği dizi için de izleyici için de pek çok şey değişmiş olabilir ama senaristler sağlam bir hikaye kurgulamak için çabalıyor.

Bilindiği gibi dizinin senaristleri de değişmiş ve pek çok konuşulan diziye imza atan Eylem Canpolat’ın yanı sıra Ozan Aksungur, Defne Gürsoy, Oğuz Ayaz, Gamze Arslan Çelik ve Ozanser Uğurlu da senaryo ekibi olarak her bölümde Sefirin Kızı setinde yaşanan durumu izleyiciye yansıtmamak adına yepyeni hikayeler oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu arada Mavi’nin gelişini izleyiciye kabul ettirmek için kurulan hikaye de akıllıca tasarlanmış durumda. Bunun izlerini, bu hafta yayınlanan 39. bölümde izleyici de görme fırsatını buldu. Sancar’ın bir anda Nare’yi unutup Mavi ile aşk yaşamasını kimi izleyiciler kabullenemese de çok ince bir noktadan Mavi içeri sızacak adeta!

40. bölüm tanıtımında bunun izleri de görülüyor. Mavi, Sancar’a hayatının en büyük acısını itiraf etmiş ve Sancar da donakalmıştı. Mavi’nin çocuğunu kaybettiği öğrenilmişti. Yeni bölüm fragmanında ise Mavi eve yemeğe geliyor. Melek ile ilk karşılaşmalarında durum daha iyi idrak ediliyor!

Çocuğunu kaybeden bir anne ve annesinin bırakıp gittiği bir çocuk! Melek ve Mavi’nin ilerleyen süreçte birbirlerinin boşluklarını dolduracağı aşikar! İzleyiciyi tam damardan vuran bir durum bu iki karakterin de yaşadığı acı! Aynı zamanda aşkını kaybeden bir adamın, ona bunları unutturacak bir aşkı bulması da bir başka konu tabii.

Ancak izleyici “Nare’yi ne çabuk unuttun?” diye Sancar’a kızarken, Melek’in anne şefkatiyle sarılabileceği birini bulmuş olması, izleyiciye de Mavi’yi kabul ettirmenin en kısa, en akıllıca taktiği olsa gerek!

Melek doğal olarak başta kabullenmese de babasını paylaşmak istemese de bir süre sonra anne sevgisine hasret yüreğinin Mavi’yi kabul edeceği de aşikar…

Bakalım işler nasıl devam edecek? İzleyip göreceğiz…

Editör: Wan Haber