Exxen'de yayınlanan Katarsis programına konuk olan Danilo Zanna koronavirüsten dolayı kaybettiği babasını son konuşmasını anlatırken hem duygulandı hem de duygulandırdı.

MasterChef Türkiye'nin İtalyan jüri üyesi Danilo Zanna, katıldığı bir programda geçtiğimiz sene koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden babası Armando Zanna'yı son gördüğü anı ve son konuşmasını anlatırken duygusal anlar yaşadı.

Yıllardır Türkiye'de sunduğu yemek programlarıyla ünlenen ve son olarak MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapan Danilo Zanna, Gökhan Çınar'ın hazırlayıp sunduğu Exxen'de yayınlanan Katarsis programına konuk oldu.

"Herkese duygu dolu anlar yaşattı"

İtalya'da yaşayan babası Armando Zanna'yı geçtiğimiz nisan ayında koronavirüs nedeniyle kaybeden Danilo Zanna yaşadığı zor günleri anlatırken duygusal anlar yaşadı. Zanna, babasının koronavirüse yakalandıktan sonra nefes almakta zorluk çektiğini ve hastaneye yatırıldığını söyledi. Babasının yaşadığı zor günleri anlatan Danilo Zanna, "Biliyorsunuz İtalya salgında Türkiye'den çok daha önce karantinaya girmeye başlamıştı. Oradaki vakalar çok ciddi şekilde etkiledi herkesi. Babamın zaten rahatsızlıkları vardı.

Salgından kaynaklı onları önceden korumaya aldığımızı düşünüyorduk ancak babam aniden ateşlenmeye başladı. İlk annem ateşlenmeye başlamış hatta. Testlerde annenim durumu pozitif çıkmıştı. Annem bunu atlattı, babam ise giderek daha da ağırlaştı. Doktorlar en son nefes alırken çok zorlandığını söyledi ve 'babanızı hastaneye götürmemiz gerekli' dediler. Babam ambulansla hastaneye kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

Babasını son kez hastaneye götürülmek için bindirildiği ambulansta gördüğünü söyleyen Zanna, sözlerine şöyle devam etti: "Babamı son gördüğüm an o zaman oldu. Annemi rahatlamaya çalışıyoruz derken, babam hastaneye giderken 'facetime'dan beni arayın' dedi. Çok zordu, bunu ilk defa burada anlatıyorum. 'Hiç korkmayın ben eve döneceğim' dedi. 24 saat içinde daha kötü oldu."Koronavirüs nedeniyle kaybettiği babasının son anlarını anlatan Danilo Zanna duygularına hakim olamadı"

"Annemin beş ay boyunca testi pozitif oldu"

Çok acayip bir duyguymuş. Cenaze bile yapamadık. Annemin beş ay boyunca testi pozitif oldu. Kimse gidemedi cenazeye, bu süreden sonra ancak yapabildik cenazemizi. Üzülemiyorsun, gidip gelemiyorsun. Çok zor bir dönem oldu."Koronavirüs nedeniyle kaybettiği babasının son anlarını anlatan Danilo Zanna duygularına hakim olamadı

Editör: Wan Haber