ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman her hafta olduğu gibi yeni bölümüyle de nefesleri kesecek. Yayına girdiği ilk günden bu aya izleyicinin beğenisini toplayan Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey yine herkese meydan okuyacak.

Dizinin 42'nci bölümü fragmanı yayınlanırken Burak Özçivit'in hayat verdiği Osman Bey, Alplerin Bizans ordusuyla karşı karşıya geliyor. Flatyos ve adamlarının şehit ettiği Türk beylerinin intikamını almak isteyen Osman Bey canını ortaya koyarak Haçlı İttifakı ile savaşa girecek. 

KURULUŞ OSMAN DİZİSİNDE HAÇLI İTTİFAKI KURULUYOR

Yeni birliklerin de katılımıyla güç kazanan Nikola, bölgedeki tüm tekfurları bir bayrak altında toplayarak Haçlı İttifakını kurduğunu ilan ediyor. İnegöl Kalesi'ni fethetmeyi kafasına koyan Osman Bey ise Nikola ve asklerlerini alt etmek için planlar yapıyor. Bu arada Osman Bey, babası Ertuğrul Gazi'nin vasiyetini yerine getirmek üzere yeni bir hatunla evleneceğini eşi Bala Hatun'la paylaşır. Dündar Bey ise kabul etmiş gibi görünse de yeğenine karşı sinsi planlar kurmaya devam eder. 

PAPANIN AJANLARI NE PLAN YAPIYOR?

Osman Bey ve Alplerinin Bizans ordusuyla girdiği ölüm kalım savaşı nasıl sonuçlanacak? Osman Bey, Nikola'ya destek için gönderilen Bizans ordusunu durdurabilecek mi? Nikola'nın Haçlı ittifakı planı dengeleri nasıl değiştirecek? Bala Hatun, Osman Bey'in evlilik kararını nasıl karşılayacak? Dündar Bey, beylik iddiasını sürdürmek için ne yapacak? Papa'nın ajanları Nikola'nın planına nasıl destek verecek?

Editör: Wan Haber