Yılmaz Erdoğan’ın filmi olan Kelebeğin Rüyası'nın başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat yer alıyor.  Peki Kelebeğin Rüyası filminin konusu ne? Film nerede çekildi? işte Kelebeğin Rüyası ile ilgili merak edilenler...

Yılmaz Erdoğan’ın “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” Dediği kelebeğin rüyasında Aşk şiirinin hayatında baş rolü üstleniyor. Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor.

Filmde Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat çok iyi iki dost olan şairler Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur’u canlandırıyor.

Kelebeğin Rüyası filmi, 2014 senesinde Türkiye’nin en iyi yabancı film dalında aday olarak seçildi.

Kelebeğin Rüyası Konusu

Zonguldak’ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur Muzaffer ile Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiir ile iç içe yaşamaktadırlar.

Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasında iken aynı yıllarda Avrupa’da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye başkanının kızı Suzan’ın Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur.

Fakat 1940’lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını gitgide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer’in hem kendi gelecekleri hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir.

Film Nerede Çekildi?

Kelebeğin Rüyası, Heybeliada Zonguldak ve Ereğli bölgelerinde çekildi.

Editör: Wan Haber