Her hafta Fox TV ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam eden, başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat, Yurdaer okur gibi ünlü oyuncuların rol aldığı kefaret dizisinde ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Dizide eğlenceli karakterlerinden biri olan Münevver karakterine hayat veren oyuncu Ayşegül Cengiz gerçek doktormuş. Bu haberi okuyan dizinin hayranları şaşkınlıklarını gizleyemedi. FOX TV'de yayınlanan ve Zülfü Livaneli'nin konstantiniye Oteli adlı romanından uyarlanmış olan kefaret adlı dizide şok olunacak bir gerçek ortaya çıktı. Kefaret dizisinin Münevver'i Ayşegül Cengiz gerçek bir doktormuş. Dizide Sinan komiserin ablası rolüne can veren Ayşegül Cengiz, Gerçekte de bir doktormuş. Geçen bölümde dizide Münevver karakterinin başarılı bir doktor rolü oynayan Ahmet'e doktorluk ile alakalı bir şeyler sorması bu detayı bilenleri gülümsetti.

Kefaret Münevver (Ayşegül Cengiz) Kimdir?

10 aralık 1974 tarihinde Antalya'nın Alanya ilçesinde dünyaya gelmiştir. Hem oyunculuk hem de Yönetmenlik yapmıştır. 1999 tarihinde ise İstanbul Üniversitesi tıp fakültesindeki eğitimini tamamlamış ve 2004 senesinde aile hekimi uzmanı olmuştur. Üniversite eğitimini aldığı sırada İstanbul Tıp Fakültesi tiyatro topluluğunda 6 sene bulunmuş, Daha sonrasında ise Fransız oyuncu ve yönetmen Amedee Bricolo'nun toplulu ile ilgili yapmış olduğu oyunculuk eğitimi faaliyetlerine de katılmıştır.

Kefareti dizisinin Münevver'i Ayşegül Cengiz'in hem Tıp Doktoru olması hem de dizide oyuncu olarak rol alması bazı dizi hayranlarını şaşırtabilir o Fakat bu durum tamamen gerçek.

Editör: Wan Haber