1.Nosferatu Bir Korkunun Senfonisi

Thomas Hutter ve karısının bir kasaba hayatı bu filme konu oluyor. Filmde çeşitli mektuplar ve gizemler bulunmaktadır. Zevkle izlenebilen heyecanlı bir film olduğunu söyleyebiliriz.

2.Aylak Vampirler

Bu film ilginç bir şekilde belgesel ekibinin 3 vampirin evine gitmesini anlatır. Belgesel ekibi vampir evine konuk olma fırsatı yakalamıştır.

3.Vampirle Görüşme

Önemli yazar Anne Rice’ın kitabından alıntı yapılan bu film karizmatik Lestat ve onun ısırdığı Louis’in maceralarını anlatıyor. Louis vampirliğe pek fazla alışamamaktadır.

4.Drakula

Drakule geçmiş ve gelecekte çok fazla ismi duyulan vampir filmidir. Bu filmde genç bir avukatın gizemli bir kasabaya gelişi anlatılmaktadır.

5.Dracula’nın Dehşeti

İngitere’nin bir numaralı isimleri ve üstadları, Christopher Lee ve Peter Cushing; Drakula’nın Dehşeti’nde parlak, canlı bir anlatım hazırlayarak Bram Stoker’ın büyüleyici vampir hikayesini yansıtıyor.

6.Günbatımından Şafağa

Gecko kardeşler Meksika’ya doğru seyahatlerinde başına geleceklerden habersizlerdir. Bu kardeşler Texas’ta bir soyguna karışmışlardır ve bir rahiple ailesini ellerinde rehin olarak tutmaktadır. Etkileyici ve macera dolu film birçok kişi tarafından ilgiyle izleniyor.

7.Canavar Ekibi

Vampir filmlerinin en iyilerinden biri olan Canavar Ekibi, bilinen isimlerden olan Kurtadam, Drakula ve Frankenstein gibi isimleri ekibinde barındırıyor. Ekibin amacı ise Dünya’yı ele geçirmek. 1987 yılında yapılan film halen günümüzde büyük bir ilgi topluyor.

8.Gir Kanıma

Son yılların başarılı filmlerinden biri olan Canavar (Cloverfield) aslında Matt Reeves’e aitti ve Matt Reeves bu kez başka bir filmle karşımıza geliyor. Filmde bir ergen arkadaşları tarafından sürekli hor görülmektedir ve bu ergen bunun hesabını gerekli kişilere soracaktır.

9.Bıçağın İki Yüzü (Blade)

Marvel’ın en başarılı çizgi roman kahramanlarından biri olan Blade birçok kişi tarafından biliniyor. 1998 yılında Stephen Norrington imzalı etkileyici bir film olan Blade, izleyici karşısına çıktığı ilk andan beri çok fazla izleniyor. Müzikleri, dövüş sahneleri ve görüntü efektleriyle birçok kişi tarafından beğeni toplayan Bıçağın İki Yüzü (Blade) adındaki bu film, daha sonra bir seri olarak sevenlerinin karşısına çıktı.

İZLENMESİ GEREKEN EN İYİ 10 VAMPİR FİLMİ

Editör: Wan Haber