ATV ekranlarının sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Zeynep karakterini canlandıran ünlü oyuncu Ece Hakim diziden neden ayrıldığını açıkladı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Zeynep karakterine hayat veren Ece Hakim, 2016 yılında Harvard Üniversitesi'ni tam burslu olarak kazanmıştı. Şimdilerde ABD'de eğitime devam eden Hakim, bir süredir sosyal medyadan uzak duruyordu.

"Merhaba! Uzun süredir Instagram'da aktif değildim çünkü Harvard'da bitirme tezim üzerine çalışıyordum. Kadının toplumdaki yerine dair sahip olduğum hassasiyeti beni takip edenleriniz bilir."

"Psikoloji bitirme tezimi de kullandığımız dilin, erkek egemen alanlarda çalışan kadınlara karşı sahip olduğumuz bilinçdışı inançları nasıl etkilediği üzerine yazdım. Bu yorucu ama ödüllendirici süreç boyunca destekleri için tüm aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ederim."

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıldır ailesinin yanına gelemeyen 'EDHO'nun 'Zeynep'i Ece Hakim, İstanbul'a dönmenin mutluluğunu sosyal medyadan dile getirmişti.

22 yaşındaki oyuncu, Instagram paylaşımına şu notu düşmüştü; "Korona yüzünden bir yıldır Türkiye'ye dönemedim. İnsanların 'ev'lerine sığındıkları bu dönemde benim 'ev'im diye benimseyebileceğim fiziksel bir alanım olmadı. Şimdi bir yılın ardından Türkiye'ye dönmeme bir hafta kalmışken, bana kendimi ev gibi hissettiren yerleri ve insanları hatırlamak istedim."

Ece Hakim, oyunculuktan kazandığı parayı biriktirip bunu eğitimi için harcadı. Harvard'da eğitim gören Hakim, ABD'de Türkiye'yi başarılı şekilde temsil ediyor.

Editör: Wan Haber