Çarşamba akşamlarının çok konuşulan dizileri arasında yerini alıyor. Sosyal medyanın da gündeminden düşmeyen dizideki bazı gelişmeler, izleyiciyi zaman zaman eleştiri boyutuna getiriyor. İbrahim Çelikkol ve Demet Özdemir’in başrolünde oynadıkları diziye yapılan kimi eleştirilerden sonra Zeynep’in yeni bölümdeki bir sözü ise herkese bir ‘oh’ çektirecek!
Engin Öztürk’ün de Hukuk Bürosu sahibi ve Avukat olarak katıldığı dizi, yeni sezonda yeni isimlerin gelmesiyle başka bir süreç geçiriyor. Mehdi ve Zeynep’in ayrılığının ardından yaşananlar, izleyiciyi ‘kadına şiddet’ noktasında kimi eleştirel tutumlara çekmişti.

Boşanmasına karşın Mehdi’nin sürekli Zeynep’in peşinde dolaşması, onu korumaya çalıştığı söylemiyle hayatına müdahale etmesi, arabasını parçalaması, pasaportunu saklaması, Barış ile olan yakınlığı karşısında sinir krizleri geçirmesi, evinin arka sokağına taşınması ve son olarak da onu bayıltıp kaçırması, izleyenleri delirten, herkesi çileden çıkaran bir durum oluşturmuştu.

Zeynep’in bu olaylar karşısında vereceği tepki merakla beklenirken, Zeynep, Barış’ın da etkisiyle Mehdi’den davacı oldu önce. Ancak Mehdi’nin ailesinin ısrarıyla bu kararından vazgeçince, tepkileri de aldı. Üstelik hapisten çıkacağı gün kurulan kumpasla birini yeniden cezaevine düşmesi ve Zeynep’in onun avukatı olması, bardağı iyice taşırdı!

Ne olursa olsun Zeynep’in bu kadar çok korktuğu, artık güvenmediği, kendisine travmalar yaşatan bir adamı savunacak olması, izleyiciyi de ikiye böldü. Eleştiriler çoğaldı ve Zeynep karakterinin güçlü kadın imajından uzaklaştırıldığı, güçsüzleştirildiği, yine Mehdi’ye kapılıp gideceği eleştirileri başladı.

Bu arada hemen herkesin Barış’a yakıştırdığı Zeynep’in ilerleyen süreçteki tavrı da merak konusuydu. Barış, içten içe Zeynep’e iyice aşık olurken, Mehdi’nin avukatlığını yaptığını öğrendikten sonraki tavrı da aralarındaki ilişkiyi nereye götürecek, işte bu da bir başka soru işareti!

Dizinin 31. bölüm fragmanı ise, bu konuyla ilgili çok önemli bir ipucu verdi izleyenlere! Zira, Mehdi’nin avukatlığını üstlendiğini Barış’tan saklayan Zeynep, onun durumu öğrenmesi ve kendisine psikolojik baskı yapmasıyla birlikte çok haklı ve herkesi de mutlu eden bir tavır koyacak!

Her ne kadar Mehdi’yi savunmasını izleyici çok da doğdu bulmasa da Barış’ın alttan alta manipüle etmesi ve en sonunda da tepki göstermesi üzerine Zeynep, masaya yumruğunu vuruyor!

Zeynep’i ne Mehdi’ye ve ne de ondan daha iyi görünen Barış’a ezdirmeyecek senarist anlaşılan! 31. bölüm fragmanında Zeynep’i Mehdi’yi savunduğu için ona kızan Barış’a şu sözü ise adeta yeni bölüme kapak olacak: “Benim bu saatten sonra Mehdi ile işim yok ama şunu sakın unutma, bu saatten sonra, Mehdi’nin kravatlısıyla da işim olmayacak”

Zeynep, adeta bu lafıyla dizinin kaderini belirliyor! Güçlü kadın duruşundan taviz vermediğini daha net ortaya koyuyor! Bu arada Mehdi’yi de affetmediği ve sadece bir avukat gözüyle durumu değerlendirdiği de anlaşılmakta sözlerinden.

Kimi izleyiciler, Zeynep’in Barış’a tavrına kızsa ve “Sakine’nin diplomalı hali” diyerek onu eleştirse de aslında işin bir de bu yönünden bakmak gerek! Zeynep, hiç bir erkekle varolmak istemiyor. Mehdi’yi de Barış’ı da kararlarının dışında tutmaya çalışıyor. Bakalım ilerleyen bölümlerde bu duruşunu koruyabilecek mi?

Editör: Wan Haber