The Sopranos (1999-2007)
Proje tasarımcısı olarak David'in imza atmış olduğu birçok soruşturma neticesinde oluşmuş ve geçmiş en iyi dizilerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizi mew jersey’ de yaşayan İtalyan kökenli bir mafya çetesinin patronu Tony Soprano’nun o dönemde bulunan olayları anlatmaktadır. İşlerini yürütmeye ve ailesini geçindirmeye çalışan tony, kendi ahlak ve adalet özelliklerinden şaşmamaya gayret etmektedir. Düzenli bir şekilde görüştüğü psikiyatristi Dr Jennifer melfi ile yapmış olduğu konuşmalar da genel itibarıyla suç ve ahlak arasında dengeyi bulabilme iyi çalıştığını dile getirmektedir. 6 sezon süresince 86 bölüm şeklinde yayınlanan dizi Her şeyi açık bırakan final sahneleri ile yıllarca konuş olmayı hak etti.

The West Wing (1999-2006)
Proje tasarımlarının Aaron Sorkin'in  gerçekleştirdiği The West Wing, ismini Beyaz Saray’ın ve batı olarak isimlendiren alanlarından alan bir siyasi dram dizisi olarak izleyicilerin karşısına çıkmaktadır. Demokrat başkan martin sheen'in döneminde geçen dizi kime TV Guide hampri Rolling Stone gibi yayın kuruluşları aracılığı ile gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında gösterildi. Amerikan yazarlar birliğine göre televizyon tarihinin en iyi senaryosuna sahip olan 10 dizisinden biri olmayı hak etmektedir. Martins yanı sıra Alison Jane ver de başrollerde oynadığı dizi 7 sezon süresince Dünya üzerinde hayli geniş bir kitleye ulaşmayı başarmıştır. 

Curb Your Enthusiasm (2000)
Jerry Seinfeld ile beraber yaptığı efsane sitcom dizisi hemen ardından konseptini gerçekleştirdiği ve başrollerinde oynamış olduğu en hareketli kameraya dayalı sıradışı çekim teknikleri emprovizasyon adayalı uyumlulukları ve alışılmışın dışında öykülerine karşın 2000’i senelerin en uzun soluklu komedi dizilerinden biri olmayı başarmıştır.

Six Feet Under (2001-2005)
Proje tasarımı “Alan Ball” aracılığı ile gerçekleştirilen bu dizi losencılısta bir cenaze evi işleten Fisher ailesinin başından geçen olayları konu almaktadır. 5 sezon boyunca süregelen ve 63 bölümden oluşan bu diziyi fişher'lar dışında yakın çevreleri ve arkadaşlarının öykülerini de kapsamaktadır. Eleştirmenlerin senaryo ve oyuncu kadrosunun övgüler yağdırdığı ince mizah anlayışı ile öne çıkan bu dizi yayınlandığı dönemde yüksek seyredilme oranları ile dikkat çekmeyi başarmıştır.


 

Editör: Wan Haber