Bu analize göre en çok konuşulan diziler, kadın ve erkek oyuncular böylelikle ortaya çıkmış oldu. Diziler hususunda Hande Erçel ile Kerem Bursin ikilisinin başrollerinde bulunduğu sen çal kapımı isimli dizi açık ara fark ile birincilik koltuğunu korurken, araştırmalara göre ortaya çıkan en önemli bilgi ise sosyal medya platformlarında reytingleri ile televizyon reytinglerinin birbirinden çok değişik olmasıydı. Yani Masumlar Apartmanı’nın 2020-2021 sezonun en başarılı yapımı olmasına, en iyi eğitimleri almasına ve milyonlarca vatandaşı adeta ekrana taşımasına rağmen sosyal medya platformlarında 8  sırada yer alması televizyon ve sosyal medyanın çok değişik dünyalar olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Hercai dizisi Çukur’un biraz önünde ikinci sıradaki yerini alırken listeye 4. sıradan giren bay yanlış dizisinin yalnızca 14 bölüm sürmesine rağmen ne kadar büyük bir başarı kazandığını da ortaya koyuyor.

Listede reytingleri düşmesine rağmen 5 sırada sefirin kızı dizisi bulunuyor. Benzer bir durum TV8 doğduğun ev Kaderindir ismi dizisi açısından da geçerlidir ve bu yapım orta düzeyde reyting almasına rağmen sosyal medya platformlarında en çok konuşulan 6. dizi olmayı başarıyor.

Editör: Wan Haber