Yüksekova’da 20 kilometre mesafede bulunan Büyükçiftlik beldesine bağlı Yeşilova köyü Kandilli mezrasında yaşayan 5 çocuk babası Fuat Şahin, gece saatlerinde aniden rahatsızlandı. Şahin’in yakınları mezra yolu kapalı olduğu için durumu Büyükçiftlik Jandarma Karakolu’na bildirerek yardım istedi. Jandarma da durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye karla mücadele ve sağlık ekibi gönderildi.

Mezraya ulaşmak için çalışma başlatan İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi, mezraya 5 kilometre kala mahsur kaldı. Bunun üzerine köy sakinleri ve Şahin’in yakınları, hastayı hazırladıkları kızağa bindirerek 5 kilometre ötedeki ambulansa yetiştirmek için yola çıktı. Hastanın kızakla getirilişini de cep telefonu kamerasıyla kaydeden köylüler, zorlu geçen 5 kilometrelik yolculuğun ardından hasta Şahin'i Yeşilova köyünde bekleyen ambulansa yetiştirdi.

Baygın haldeki Şahin’e ilk müdahale ambulansta yapıldı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şahin'in tedavisinin yapıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Editör: Wan Haber