Yetişkin bireylerde kulak ağrısı ve Ateş, Enfeksiyonel rahatsızlıklara bağlı bir şekilde ortaya çıkmış olsa da doktor kontrolünde antibiyotik tedavisi başlatılır. Antibiyotiklerin insan vücuduna verdiği zarar göz önünde bulundurularak bir tedavi planı hazırlanarak hekimlerin en kısa süre içerisinde kulak ağrısını geçirmek için uygun tedavi yöntemini denemeleri gerekir.

Yetişkin bireylerde kulak ağrısı oldukça sıkıntılı geçen bir dönemdir. Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen kulak ağrısı, çeşitli durumlarda kulak içerisinde yanma, batma ve çeşitli aralıklarla gelen ağrı sızı şekline görülebilmektedir. Bilindiği gibi kulak üç kısımdan oluşmaktadır: Dış kulak, orta kulak ve iç kulak olmak üzere 3 bölümü bulunan kulak organında ağrıların bu bölgelerden hangilerinden dolayı yaşandığı tespit edilmelidir. 

Yetişkin Bireylerde Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir?
Kulak ağrı ve sızısının başlıca nedeni enfeksiyonel rahatsızlıklara bağlı olarak meydana gelen ağrılar olarak bilinir. Kulağın 3 bölümünden birinde meydana gelen enfeksiyon, çok şiddetli bir şekilde kulak ağrılarına sebep olabilmektedir. İç kulak enfeksiyonunda şiddetli bir şekilde kulak ağrısının yanı sıra aynı zamanda mide bulantısı, baş dönmesi ya da denge kaybı gibi problemlerin de ortaya çıkmasına sebep olur. Yetişkin bireylerde kulak ağrısı ve ateş genel itibarıyla orta kulak enfeksiyonlarında ortaya çıkmaktadır.

Kulak içerisinde kir pas birikmesi sonucunda kulak ağrısının başlıca sebepleri olarak gözlemlenmektedir. Su ile temas eden kulağın doğru ve düzenli bir şekilde temizlenmemesi, kulağın iç kısmında su ile beraber kir birikmesine sebep olacaktır. Bir süre geçtikten sonra şiddetli ağrı ve bazı durumlarda duyma kaybına bile sebep olabilmektedir. Yetişkin bireylerin daha çok karşılaşmış oldukları bu durum bazı durumlarda yüksek ateşe sebep olabilmektedir. Kulağı temizlemek amacıyla gliserin ismi verilen yağ şeklinde bir sıvı kullanılmaktadır. Kulağa damlatılır ve içerideki kir kendiliğinden akar.

YETİŞKİNLERDE VE BEBEKLERDE KULAK AĞRISI NEDEN OLUR? KULAK AĞRISININ BAŞLICA SEBEPLERİ NELERDİR?

Yüksek Basınca Maruz Kalan Kulak Ağrı Yapar mı?
Uçak seyahati, dalış gibi durumlarda yüksek basınç durumlarına maruz kalabilen bireylerin kulakları belli bir süre geçtikten sonra ağrı yapmaya başlar. Bu ağrılar, genel itibari ile kısa süreli olur ve basınç dengelendiğinde kulaktaki ağrı azalmaya başlayacaktır.

Anne Sütü Yetişkinlerde Kulak Ağrısına İyi Gelir mi?
Anne sütü yetişkinlerde kulak ağrısına iyi gelir mi? sorusu birçok insan tarafından özellikle de son zamanlarda arama motorlarında araştırılan konuların başında gelmektedir. Fakat anne sütünün kulak ağrısına iyi gelip gelmediğini kesin bir yanıtı henüz yoktur. Bunun sebebi ise insan bünyesinin birbirinden farklı bir yapıya sahip olmasıdır. Bir hastalığa iyi gelen bir tedavi yöntemi bir başka hastaya iyi gelmeyebilir. Bu nedenle anne sütünün yetişkinlerde kulak ağrısına iyi gelip gelmediği ile ilgili kesin bir şey söylemek yanlış olur.

 

Editör: Wan Haber