Bölge kentlerinde Tabip Odaları'nın son zamanlarda üst üste yaptıkları açıklamalar ile Van, Mardin,Urfa, Batman, Diyarbakır gibi kentlerde virüsün tırmanışa geçtiği ve hastahanelerde yer kalmadığı belirtilerek, yurttaşlara temkinli olmaları konusunda da sık sık uyarılarda bulunuldu.

Koronavirüsün bölge kentlerinde tırmanışa geçtiği illerden biri olan Van'da C.Ç, A.B, M.T, Ş.E, A.E, M.Y , M.B, F.O, N.E , H. K ,S.G ,Z,Y, isimli vatandaşların hayatını kaybetmesi ile birlikte ölü sayısı 24'e yükseldi.

Van'da çaşitli hastanelerde tedavi gören ve kronik hastalıkları ile birlikte çeşitli rahatsızlıkları bulunan yaşları 50 ila 100 arası en az 12 kişi daha hayatını kaybetti.

Böylece kentte virüsten kaynaklı can kaybı en az 24'e yükselmiş oldu.

Öte yandan, Kentte salgından hayatını kaybedenlerin bazılarının Aileleri ise yakınlarının "Koronavirüsten Öldü" olarak anılmasını isetemediğinden dolayı 24'e yükselen bu sayının teyit edilmeyenlerle birlikte kentte daha fazla olabileceği yönünde.

Van'da yetkililerin en son kent geneli 10 kişinin hayatını kaybettiği şeklindeki açıklamalarının ardından, uzun zamandır konuya ilişkin her hangibir resmi açıklama ise yapılmış değil. Haber Erciş

Editör: Wan Haber