Hastanelerin kuruluş ve idareleri çeşitli ülkelere göre değişir. Resmi olsun, özel olsun bütün hastaneler hükümetin kontrolü altındadır. Günümüzde hastaneler gittikçe yayılmakta, evde yapılan tedavilerin yerini hastanede İlmi usullerle doktor nezaretinde yapılan tedaviler almaktadır.

Vanda kaç tane hastane var?

Van’da 7 tane özel ve devlet hastanesi bulunmakta, bunların 3’ünü özel diğer kalan hastaneler ise devlet hastaneleri olarak geçmektedir.

HİZMET VEREN ÖZEL HASTANELER

Özel Van Akdamar Hastanesi

Akdamar Hospital; 2006 yılında faaliyete başlamıştır. Hep yenilik ve sağlıkta Güven sloganıyla, Van halkına kaliteli sağlık hizmeti vermektir. Deneyimli ve Van’ın tanınmış Uzman Doktor kadrosuyla Yetişmiş personelleriyle hizmet vermeye devam etmektedir.

Van Lokman Hekim Hayat Hastanesi

Van'da sağlık hizmeti sunumuna yeni bir soluk getirecek olan 30 yataklı Hayat Hastanesi, Lokman Hekim Hastaneler zincirinin dördüncü halkasıdır. Hayat Hastanesi'nde özel sağlık sigortaları ve bireysel sağlık hizmetine yönelik anlaşmalar da yer almaktadır. Toplam 4400 m2 alan sahip olan hastanemizle, yüzünüzdeki gülümsemeyi çoğaltmak ve daimi kılmak için Van’da yeni bir hayat başlıyor diyoruz.

Van Lokman Hekim Hastanesi

Van halkının sağlık hizmeti sunumundaki beklentilerini en üst düzeyde karşılamayı amaçlayan Lokman Hekim Van Hastanesi, son teknoloji ile donatılarak çok sayıda branşla hizmet vermektedir. Lokman Hekim Van Hastanesi, Lokman Hekim Engürüsağ AŞ'nin üçüncü büyük sağlık yatırımı olarak zincirin yeni bir haklısını oluşturmuştur.

Lokman Hekim Van Hastanesi sağlık hizmetlerine verdiği önemin yanı sıra, hasta ve hasta yakını memnuniyetini esas alan hasta ilişkiler hizmetleri ile hastaların tüm isteklerine cevap vermeyi görev olarak benimsemektedir. Bu doğrultuda idari ve medikal alandaki tüm çalışanlarına sunduğu eğitimlerin kalitesini en üst düzeyde devamlılığını amaçlamaktadır.

Hizmet veren devlet hastaneleri

  1. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  2. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  3. Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi
Editör: Wan Haber