• Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 42 poliklinikle meydana gelen Araştırma Hastanesi ile Van şehrimizin ve bölgemiz insanının hizmetine sunulmaktadır. Fakülte içerisinde temel Tıp, Dahili tıp, ve Cerrahi Tıp öğrenimi adı altında çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

  • Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ,tam teşekküllü bir şekilde hava yolu kavşağında bulunan galericiler sitesi karşısında sağlık hizmetini halkımıza sunmaktadır.

  • Van Lokman Hekim Hastanesi

Van Lokman Hekim Hastanesi, modern bir şekilde oluşturulmuş laboratuvarları, Tıbbi Görüntüleme ve tanı üniteleri ve bütün branşlarda poliklinik hizmetleri ile ameliyathaneler ve yataklı tedavi üniteleri şeklinde, acil servis hizmetleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat boyunca sağlık hizmetini halkımıza sunmaktadır.

Van Sağlık Kurumları

  • Özel Van Akdamar Hastanesi

Özel Van Akdamar Hospital, 2006 senesinde sağlık hizmetlerine başlamıştır. Van’ın en çok tanınmış uzman doktor kadrosu ile yetişmiş personelleri ile halkımıza sağlık hizmetleri vermeye devam etmektedir.

  • Van Özel İstanbul Hastanesi

Kaliteli, modern sağlık faaliyetlerini sunmak amacıyla Van Şehrimize yeni bir hastane anlayışı meydana getirebilmek amacıyla kurulmuş olan Van Özel İstanbul Hastanesi, deneyimli ve dinamik personeli ile 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde halkımıza sağlık hizmetlerini sunmaktadır.

  • Van Asker Hastanesi

Van askeri hastanesi, Altıntepe Mahallesi’nde İskele Caddesi üzerinde bulunan şehir merkezi Beşyol mevkiinden toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanılabilen hastane olarak sağlık faaliyetlerine devam etmektedir.

  • Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi

Van’da Vali Mithat Bey Mahallesi’nde hastane caddesi, sağlık sokak adresinde ağız ve diş sağlığı merkezi olarak bütün halkımıza sağlık hizmetlerini 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde en kaliteli biçimde vermektedir.

  • Urartu Göz Hastanesi

Urartu Göz Merkezi, 2015 senesinde sağlık hizmetlerine açılmış yeni binasında hasta odaklı faaliyetlerini kaliteli bir anlayış ile ileri tıp teknolojilerini kullanarak kendi alanında uzmanlaşmış doktor kadrosu ve kalifiye personel elemanları ile hizmet vermektedir. Urartu Oteli yanında 2005 senesinde hizmet vermeye başlamıştır.

Van Sağlık Kurumları 1

  • Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

Van İpekyolu Devlet Hastanesi’nin mevcut statüsü değiştirilmek suretiyle Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi adı altında 300 yataklı bir kapasiteye sahip olarak hastane statüsüne dönüştürülmüş ve bu şekilde sağlık hizmetlerini halkımıza  vermektedir.

  • Diyaliz Merkezi

2005 senesinde hizmete açılmış olan diyaliz merkezinde bölgede yaşayan ve il dışından gelen hemodiyaliz hastalarına hizmet verilmektedir. Hizmet kapsamında genel itibariyle taşımacılık şeklinde ya da yatan hasta şeklinde hizmetler devam etmektedir.

Editör: Wan Haber