AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, korona virüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına alarak, kaotik bir atmosfere sebep olmaya devam ettiğini ifade etti.

RESMİ KAYNAKLARI TAKİP EDİN ÇAĞRISI!
Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde bu virüsle mücadelenin devam ettiğini ifade eden Arvas, ancak bu sürecin üstesinden gelmek için toplumsal duyarlılığın artması gerektiğini söyledi. Arvas, “Korona virüsün fizyolojik problemler oluşturduğu kadar, insanlarda psikolojik tepkilere de neden olmaktadır. Bu konuda en çok ortaya çıkabilecek psikolojik problemlerden biri kaygıdır. Kaygılar, zihnimizdeki olumsuz düşüncelerle ortaya çıkan bir problemdir. Bu nedenle özellikle ailelerin bu konularda dikkatli, duyarlı ve destekleyici olması büyük zarurettir. Vatandaşlarımızın gelişmeleri resmi haber kaynaklarından takip etmeleri ve uzmanların tavsiyelerine uymaları çok önemlidir” dedi.

"DEVLETİMİZ SÜRECİ ÖNCEDEN OKUDU"

Arvas, dünya genelinde çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşme riski taşıyan bu virüsün ekonomik etkileri de oldukça belirgin olmaya başladığını dile getirerek, “Süreci önceden okuyan devletimiz, Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliği ve Sağlık Bakanımızın özverili çalışmaları sayesinde başarılı ve örnek bir kriz yönetimi ortaya koydu. Hükümetimiz süreci büyük bir hassasiyet ve ‘önce insan’ yaklaşımı ile yönetti. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alınan önleyici tedbirler nedeniyle ticaretin durma noktasına geldiği, üretimin olumsuz etkilendiği, istihdamın büyük risklerle karşı karşıya kaldığı zor günler yaşıyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız başkanlığında Korona Virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanımız tarafından 100 milyar TL’lik Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi açıklandı. İnanıyorum ki Türkiye korona virüs ile mücadele sürecini en doğru şekilde yöneten, ekonomik açıdan bu süreçten en avantajlı çıkan ülkeler arasında yer alacaktır” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber