Bunlar Bölge Hastanesine bağlı birimler haline getirilirken, YYÜ Araştırma Hastanesi de kampüse taşındı. Böylelikle şehir merkezinde kamu hastanesi kalmadı. Van Büyükşehir oldu. Tek Devlet Hastanesi Van´ın yükünü kuldarımaz, Van’a yetmez" dedi. 
 
Van´da Edremit İlçe sınırlarındaki Yüksek İhtisas Hastanesi, Van merkez sınırlardaki Devlet Hastanesi, İpekyolu Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi 1 yıl içinde kapatıldı. Bu hastaneler Bölge Hastanesine bağlı birimler haline getirilirken, YYÜ Araştırma Hastanesi de yıkılarak kampüs alanında yapılan yeni hastaneye taşındı. Böylelikle Van´da şehir merkezinde kamu hastanesi kalmadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SES Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, burada amacın Özel Hastanelere alan açmak olduğunu belirterek, Bölge Hastanesi´nin tek başına Van´daki sağlık hizmetlerini karşılayamacağını söyledi.
 
"VAN MERKEZDE DEVLET HASTANESİ KALMADI"
 
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan SES Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik (CEO) görevine Yüksek İhtisas Hastanesi eski Başhekimi Yrd. Doç. Dr.Vural Polat´ın atanmasının ardından sağlık alanında çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Polat, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimiyken bu hastane kapatıldı. Sonra İpekyolu ve Kadın Doğum Hastaneleri Bölge hastanesine ait bir birim haline getirildi. Bu hastanelerde çalışan personelin bir kısmı kendi istekleri dışında Bölge Hastanesi´ne atandı. Personel mağdur edildi. Şimdi Van merkezde devlet hastanesi kalmadı. Merkezde kalan Çocuk Hastanesi ise zaten branş hastanesidir. Van Büyükşehir oldu ama ilimizde sadece bir tane Devlet Hastanesi kaldı" diye konuştu.
 
"AMAÇ; ÖZEL HASTANELERE ALAN AÇMAK"
 
Hastanelerin kapatılmasıyla amaçlananın özel hastanelere alan açmak olduğunu iddia eden Berki şunları söyledi: "Vatandaşların büyük bir çoğunluğu özel hastanelere gitmeye başladı. Çünkü başka alternatifler bırakmadılar. Özel hastaneler de yüksek ücretlerle vatandaşı mağdur ediyor. Bunun yanında Bölge Hastanesi´nin iş yükü de arttı. Acil bölümünde çalışan doktor sayısı yetersiz. Bölge Hastanesi sadece Vanlılara hizmet vermiyor, çevre illerde yaşayan vatandaşlarımız da gelip bu hastaneye tedavi oluyor. Buda büyük sıkıntılara yol açıyor. Bu konuda ilimizdeki siyasileri, STÖ´leri ve vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve hastanelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Herkes bu konuda tepkisini ortaya koymalıdır." 
 
Haber: Oktay CANDEMİR
Editör: Wan Haber