WanHaber - Özel

Ticaret Bakanlığı'nın koronavirüs fırsatçılığı yapıldığını belirterek Türkiye genelinde bir çok firmayla beraber Van'daki iki eczaneyi de ifşa etmesine Van-Bitlis-Hakkari Eczacılar Odası'ndan açıklama geldi.

"İTİRAZ SÜRECİ BAŞLATILACAKTIR"

Oda yönetimi tarafından yapılan açıklamada kararın yanlış olduğu ifade edilirken "Reklam Kurulu tarafından ceza aldıkları ilan edilen eczanelerimiz ile ilgili odamızca derhal inceleme başlatılmıştır. Eczanelerin ellerinde bulunan stok miktarı, alış ve satış fiyatları detaylı olarak değerlendirilmiştir.  Yapılan incelemeler neticesinde iki eczanemizde de stokçuluk ve fahiş fiyat uygulaması olduğunu düşündürecek en ufak bir durum görülmemiştir. Uygulanan ceza ile ilgili gerekli itiraz süreci de derhal başlatılacaktır. Hem hukuki hem de mesleki olarak mağdur olan meslektaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz." denildi.

"YAPILAN BU UYGULAMA HANGİ AMACA HİZMET EDİYOR?"

Koronavirüs mücadelesinde ecacıların önemli görev üstlendiğine dikkat çekilen açıklamada "Pandemi ile mücadelenin bu kadar çetin devam ettiği ve eczacıların birinci basamak sağlık kuruluşu olarak canları pahasına en önde bulunduğu bu süreçte, fiyat artışlarının da temin edilemeyen ürünlerin de müsebbibinin eczacı olmadığını; stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarının kaynağına inilmek isteniyorsa bunun doğru yolunun üretimden başlanarak denetlenmesi olduğunu defalarca dile getirdik. Hangi koşullarda ve standartlarda, kimlerin hangi bilgiyle üretim yaptığı belli olmayan birçok merdiven altı imalathanenin maske ve dezenfektan üreterek internet de dahil birçok noktada satış yaptığı bu dönemde yapılan bu hata, sadece ilgili eczacılarımızın değil tüm eczacılarımızın ticari, mesleki ve sosyal hayatlarını ciddi anlamda tehlikeye atmaktadır. Halk sağlığı için tüm sağlık emekçilerinin dayanışma içinde hayatlarını ortaya koydukları bu dönemde yapılan bu uygulamanın hangi amaca hizmet edeceğini anlamakta güçlük çekiyoruz." cümlelerine yer verildi. 

"HALKIMIZIN BU HAKSIZLIĞA İTİBAR ETMEYECEĞİNE İNANCIMIZ TAM"

Açıklamanın son kısmında haksızlık yapıldığına dikkat çekilirken "Ürettiğimiz hizmetin ne kadar kıymetli olduğunun bilinciyle bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın sağlığı için çabalamaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Halkımızın hastalıkta, sağlıkta, 7/24 yanında olan eczacılarına yapılmış bu haksızlığa itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

 

Editör: Wan Haber