Yazılı bir açıklama yayınlayan Milletvekili Fatih Çiftçi, bu yıl programa alınan sağlık yatırımlarına dikkat çekerek, Bahçesaray Entegre Devlet Hastanesi yeni binası ve lojman yapımı için 500 bin lira, Muradiye, Özalp ve Çatak ilçelerinde yapımı devam eden devlet hastaneleri için de 8 milyon 900 bin lira ödenek ayrıldığını belirtti. Geçen sene yapımına başlanan hastane inşaatlarının da devam ettiğini söyleyen Çiftçi, "Çaldıran ilçemize 75 yatak kapasiteli devlet hastanesi için 1 milyon 500 bin lira, Van merkeze ek bina olarak 60 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık İl Müdürlüğü hizmet binası ve 112 Komuta Kontrol Merkezi yapımına da toplamda 3 milyon lira ödenek ayrıldı" dedi.


Gevaş, merkez ve Edremit Aile Sağlık merkezleri ile Merkez Sağlık Ocağı yapımları içinde toplamda 750 bin lira ödenek ayrıldığını dile getiren Fatih Çiftçi, "Erciş ilçemizde Çelebibağı ve Keklikova, Özalp ilçemizde Dorutay ve Kırkçalı, Gevaş ilçemizde Güzelkonak, Çaldıran ilçemizde Umuttepe, Başkale ilçemizde Albayrak ve Çaldıran ile Van merkezde ise Ortanca ve 4 Nolu Aile Sağlık merkezlerine toplamda 1 milyon 650 bin lira ödenek ayrılmıştır" diye konuştu.


Van il merkezindeki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampusü içerisinde de 4 ana bilim dalı kapsamında hastane inşaatları yapımlarının devam ettiğini kaydeden Çiftçi, "Sağlık Bakanlığımızın bütçesi dışında Van'daki sağlık yatırımları da devam etmekte olup bu kapsamda Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin kampüsü içerisinde kalp-damar, onkoloji, kadın-çocuk ve psikiyatri dallarında hastanelerimizin inşaatlarının yapımı devam etmektedir. Ayrıca TOKİ Başkanlığımız ise Erçiş ve Özalp ilçelerimize hastaneler yapmaktadır. Amacımız Van'ımızı bölgenin sağlık üssü haline getirmektir" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber