İran'da meydana gelen korona virüs salgını sonrası ülkenin Türkiye'ye açılan kapılarından olan Van'da vatadandaşlar tedirginlik içerisinde gelişmeleri takip ediyor.

Şu an için kesinleşmiş bir korona virüs vakasına rastlanmamasına rağmen bir çok vatandaş tedbir amaçlı maske satın almak istiyor. Kentteki maske taleplerini fırsata çeviren bazı art niyetli esnaflar ise maskeleri fahiş fiyatlarla satışa sunuyor. Çin'deki salgının başlamasıyla maskelerin bir çoğu bu bölgeye ihraç edilirken Türkiye'de kalan ürünlerin bir kısmı ise fırsatçıların eline düşmüş durumda.

ZAMLI FİYAT UYGULUYORLAR

Van'da daha önce 5 TL gibi bir ücretle satışı gerçekleştirilen maskelerin fiyatları şu sıralar 20 TL bandından satışa sunuluyor. Bazı fırsatçılar ise tedirgin olan vatandaşların durumundan nemalanarak bu fiyatların yerine kendilerince zamlı fiyatlar oluşturuyor.

WANHABER İFŞA EDECEK!

Van halkının tedirginliğini fırsata çevirmek isteyen bu art niyetli kişiler WanHaber.com tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Fırsatçılığın önüne geçebilmek adına Van halkının sesi olan WanHaber endişeli vatandaşın sesi olmaya devam edecek.

Editör: Wan Haber