Maske fiyatlarının yüksek fiyatlarla satılmasının ardından Van'da kurumlar harekete geçti. 

GEVAŞ BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ MASKELERİ ÜCRETSİZ DAĞITACAK

Gevaş Belediyesi, Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile mücadele kapsamında fahiş fiyatlarla satılan maskelerin önüne geçmek için maske üretim atölyesi açtı. Dünya’da hızla yayılan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) Türkiye’de ilk vakaların tespit edilmesinin ardından piyasada artan meşke fiyatlarına karşın Gevaş Belediyesi, fırsatçı ve stokçulara karşı tedbir aldı. Gevaş Belediyesi bünyesinde açılan atölyede maske üretimi gerçekleştirilerek vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılacak. 

Konuya ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinde açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile mücadele etmek, vatandaşların fahiş fiyatlarla maske almasını engellemek için maske üretim atölyesi açtıklarını kaydetti. Sezer, üretecekleri maskeleri ücretsiz dağıtacaklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef bir kesim bu maskeleri fahiş ve yüksek fiyatlara satıyor. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımız, hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımız maske alamıyor. Biz bunun önüne geçebilmek adına Gevaş Belediyesi olarak kendi belediye bünyemiz içerisinde terzici arkadaşımızla anlaşarak vatandaşlarımızın tamamına bedavaya maske üretilmesi için atölye kurduk” dedi.



YYÜ DURSUN ODABAŞ TIP MERKEZİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI

Van'da Dursun Odabaiı Tıp Merkezi de sağlık maskesi üretimine başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, hastanede maske sıkıntısı yaşamaması ve süreç içerisin personelin maske ihtiyacı gidermek adına maske üretimine başlattıkları söyledi. İliklerden, sözleri şöyle sürdürdü: “Fırsatçılara rağmen kendi maskelerimizi üretiyoruz, özellikle 60 derecede günlük yıkanarak enfeksiyon kontrol komitemizin uygun gördüğü şekilde kullandıracağız. Hastanemiz maske sıkıntısı yaşandığı süreçte kendi ürettiği maskelerle personel için de önlem almıştır” dedi. Şehrivan
 

Editör: Wan Haber