WanHaber - Özel

Çin'in Wuhan kentinden yayılarak tüm Dünya ülkelerinde görülmeye başlayan ölümcül korona virüsü Türkiye'nin sınır komşusu İran'da da 6 can aldı. Anadolu Ajansı tarafından açıklanan verilere göre ülkede korona virüsün saptandığı kişi sayısı ise 13'e yükseldi. 

VAN HALKI ISRARLA SINIRIN KAPATILMASINI İSTİYOR

Türkiye'nin İran'a açılan kapılarından olan Van'da ölümcül virüse karşı endişe hakim. Kentte yaşayan vatandaşlar WanHaber'de yayınlanan 'Korona Virüs' haberlerinin altına yorum yağdırırken ısrarla yetkililerden İran sınırının kapatılmasını talep ediyor. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ise ülkenin dört bir yanından vatandaşlar #iransınırlarıkapatılsın etiketi altında taleplerini dile getiriyor. 

PEKİ YA KAÇAK GÖÇMENLER...

İran'daki korona virüs vakalarının ardından sınırların kapatılmasının çare olmayacağını belirten bazı vatandaşlar ise ülkeye kaçak yollarla giriş yapan mültecilere dikkat çektiler. Vatandaşlar, sadece sınırların kapatılmasının yeterli olmayacağını, kaçak göçmenlerin de engellemesi gerektiğinin altını çizdiler.

İRANLILAR'IN NEVRUZ BAYRAMI YAKLAŞIYOR

Her gün binlerce İranlı turistin giriş yaptığı Kapıköy Sınır Kapısı'nda güvelik tedbirleri alınırken, bu tedbirlerin ne kadar yeterli olacağı kamuoyunda konuşulmaya başladı. İran'daki Nevruz Bayramı'nın yaklaşmasıyla Van'a akın etmesi düşünülen İranlı turistlerin durumu ile ilgili nasıl önlemler alınacağı merak konusu haline geldi. 

VAN'DAN İRAN'A DA GEÇİŞLER OLUYOR

İranlı turistlerin Van'a giriş yapmasının yanı sıra Van'dan da bir çok vatandaş İran'a geçiş yapıyor. Komşu ülkedeki ölümcül virüsün şehirlerine sıçramasından korkan Vanlılar, daha kalıcı önlemler alınması için seslerini duyurmaya çalışıyor.

ÇİN'DE KORONA VİRÜSÜN ALDIĞI CAN SAYISI 2 BİN 238'E YÜKSELDİ

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında dünya genelinde 2 bin 238'i Çin'de olmak üzere toplam 2 bin 247 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 76 bin 700'ü geçti.

Editör: Wan Haber