Ülkede sağlık alanınca ciddi yatırımlar yapılırken, bölgede ise Van sağlık alanında en alt sıralardaki yerini koruyor. Sağlık alanında birçok yenilik getirilirken, Van’da sağlık gün geçtikçe dibe vuruyor. 2000’li yıllarda devlet hastanelerinde vatandaşlar kuyruklarda sabahlarken, şuan aynı tablo Van’daki özel hastanelerde yaşanıyor. Van’da bulunan özel hastanelerde vatandaşlar ismi ‘özel’ olmasına rağmen 2000’li yıllarda yaşanan tablolar şimdilerde özel hastanelerde yaşanıyor. Kentte bulunan özel hastanelerle ilgili vatandaşlardan her gün binlerce şikayet gelirken, hastane yönetimleri şikayetlere kulak tıkamış durumda. Vatandaşların bu şikayeti üzerine Lokman Hekim Van hastanesinde bir toplantı düzenlendi. Basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği toplantıya Lokman Hekim Hastanesi yönetimi, Hayat Hastanesi yönetimi ve başhekimleri katıldı.

GAZETECİLERİN SORULARI GEÇİŞTİRİLDİ
Toplantıda ilk olarak konuşan hastane başhekim yardımcısı Op. Dr. Ekrem Yalçın, hastanenin genel durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hastanelerinin Van’da en iyi hastane olduğunu iddia eden Yalçın, vatandaşların sorun ve sıkıntılarına da duyarlı olduklarını anlattı. Yalçın’ın konuşmasının ardından basın mensupları vatandaşların yaşadıkları sorunlarla ilgili sorular sorması üzerine Yalçın her seferinde sorulan soruları geçiştirdi.

BAŞHEKİM YARDIMCISI SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Gazetecilerin vatandaşların yaşadıkları sorunları soru olarak sormasıyla birlikte Başhekim yardımcısı Ekrem Yalçın, gazetecilerin sorduğu soruların tam aksine cevap vermesi ortamın gerilmesine neden oldu. Acil servislerde hastalardan ücret alınması, ilk kez hastaneye gitmesine rağmen hastaların yatış hastası olarak gösterilmesi, ismi özel olan ancak 2000’li yıllarda devlet hastanelerinde vatandaşların kuyruklarda sabahladığı gibi hizmet verilmesi gibi sorulara sinirlenen Başhekim yardımcısı Ekrem Yalçın, sorulan tüm soruları yanıtsız bıraktı. 

“KİMSE BİZİ SORGULAYAMAZ”
Gazetecilerin sorduğu hiçbir soruya cevap vermeyen başhekim yardımcısı Ekrem Yalçın, basın mensuplarına hakaretler yağdırarak toplantıyı terk etti. Vatandaşların yaşadığı sorun ve sıkıntıları dile getirmek için toplantıya katılan tüm basın mensuplarına hakaretler yağdıran ve sağlık il müdürlüğünün toplantıyı düzenlemesine rağmen toplantıyı terk eden Yalçın, hiç kimsenin yaptıkları hizmeti sorgulayamayacağını belirtti. Her seferinde Çırağan Sarayında aldıkları ödülü dile getiren Yalçın, hastanenin temizlik ve hijyen konusunda sorulan soruları ise cevapsız bıraktı.

İLK KEZ HASTANEYE GİDEN HASTA YATAN HASTA OLARAK GÖSTERİLDİ
Sağlık güvencesi olamayanın sömürüldüğü özel hastanelerin vukuatları bunlarla da sınırlı değil. Bilindiği üzere aynı hastane yıllar önce de kentteki vatandaşların birçoğunu hasta olmamasına rağmen ya ameliyatlı ya da yatan hasta olarak göstermesi de gündem olmuş ve bununla ilgili soruşturma açılmıştı. Halen mahkeme süreci devam eden bu hastanenin şimdilerde ise aynı vukuatları işlediği tespit edildi. Bunun örnekleri ise şimdilerde yeniden yaşanmaya başlandı. Daha önce hiçbir şekilde Özel hayat Hastanesine gitmeyen bir hasta muayene için hastaneye başvurdu. Ancak hastanın hastaneden yatış hastası olarak gösterilmesi hastanenin geçtiğimiz yıllarda tutunduğu tavrın sürdürüldüğünü gösterdi.

TOPLANTIYI TERK ETTİ
Fiyat artışına giden Lokman Hekim Van Hastanesi, istedikleri fiyatı koyabileceklerini kimsenin kendilerini sorgulayamayacağını söyledi. Hastane yönetimi basın mensuplarının sorduğu soruları yanıtsız bırakarak toplantıyı terk etti. (Merkür Haber)

Editör: Wan Haber