Sağlık Bakanlığı tarafından mı Uşak ve Van gibi iller ile ilgili Corona virüs vakaları hakkında açıklamalar yapıldı.

Türkiye’de Corona virüsü var. Dikkat çeken illeri ve hangi ilde ne kadar vaka olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin koca, bu iller arasında vaka sayısı öne çıkan iller ile ilgili genel itibarıyla izmir-ankara olurken Uşak ve Van ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Coronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşanırken bu hastalığın 81 ile yaygınlık gösterdiği ve artık Türkiye’deki hemen her şehirde Corona virüsü hastalarının olduğunu ve vatandaşların buna göre yaşantılarına dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Van iline de dikkat çekerken özellikle de İran sınırında olmasından dolayı 11 Aralık 2019 tarihinde Çin’in wuhan kentinde meydana gelen ve bütün dünyayı kasıp kavuran ölüm ile tehdit eden ve binlerce insanın ölümüne yol açan Corona virüsü salgını, özelliklede İran’dan Türkiye’ye bulaştığını ve bu sebeplerden dolayı Van ilinin sınır ili olmasından dolayı daha dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Öte yandan Vanlı olup İstanbul’da yaşayan bir vatandaşın Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı köyüne geldiğini ve köy muhtarının bu durum ile ilgili sağlık ve emniyet birimlerine haber vermediği gerekçesiyle bu hastalığın köyde bulunan 20 kişi arasında yayıldığını dile getiren Van valisi, muhtarın açığa alındığını açıkladı.

“Ciddi bir sorumsuzluğun faturasının 20’ye yakın insanın coronavirüse yakalanması olduğunu ve bu durumun çok üzücü olduğunu söyleyen Van valisi, diğer taraftan bir muhtarımız örnek bir davranış gösterip Emniyet ve sağlık birimlerine kendi köyünde hasta olduğunu bu hastanın istanbuldan van'a gelirken erzincand sağlık ekiplerince durdurulup karantinaya alındığı açıklandı.

Corona virüsü belirtileri arasında kuru öksürük, hapşırma, burun akıntısı, kısmende olsa baş ağrısı ve ishal gibi belirtilerin yanı sıra son zamanlarda Bilim insanlarının yapmış oldukları açıklamalara göre “tat alamama ve koku alamama” gibi durumlarda coronavirüs belirtileri olabilir.

Van ve çevre ilçelerde belediyeler başta olmak üzere bütün sağlık ekipleri, özellikle de yolcuların yaya olarak yürüyen insanların ateşlerini ölçerek buna göre bütün şehrin dezenfeksiyon ve izolasyon işlemlerine tabi tutulmasına karar verdi.

Emekli generallerden Aytaç Yalman yapılan açıklamalara göre virüs vakası sebebiyle ölümünden çok kısa bir süre önce İran’a gitmiş ve Van üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı belirtilmiştir.

Editör: Wan Haber