Van’da her gün 1500 hastaya hizmet veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde birçok serviste doktor bulunamayınca, hastane yetkilileri bilgisayarların üzerine ‘Birimlerimiz hizmet vermemektedir’ yazılı ilanlar astı.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi, Van ve çevresinin en önemli hastanelerinden biri olarak faaliyet yürütüyor. Van’ın dışında Hakkâri, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır ile birlikte 2 milyonluk bir nüfusun neredeyse tek hastanesi olan Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin günlük hasta sayısı kış aylarında 1500’ü aşıyor. Tedavi için Van’a kendi imkânlarıyla çevre illerden gelen hastalar, yakınlarının evlerinde kalıyor. Bu süreç bazen günlerce uzayabiliyor.

Bölge için bu kadar hayati bir önemi bulunan ve Van halkı arasında ‘üniversite hastanesi’ olarak da bilinen Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde ise çeşitli sorunlar yaşanıyor. Tıp merkezinin KBB (kulak-burun-boğaz) ve nöroloji servislerinde doktor sıkıntısı da yaşanıyor.

 

1-723.jpg

 

‘DOKTOR VE MUAYENE YOKTUR’

Bölgenin ‘sağlık üssü’ ilan edilen Van’da yapılan hastanelerde birçok branşta doktor olmaması, sağlıkta sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Gerek doktorların bölgeye gelmek istememesi gerekse farklı branşlarda doktor yetersizliği yaşanması hastaları olumsuz etkiliyor.

Aylardır süren bu durum karşısında çare bulamayan hastane yetkilileri de, yoğun başvurular üzerine hastanenin çeşitli yerlerine yazı asarak söz konusu birimlerin hizmet veremediğini duyurdu. Kağıtlardan birinde, “K.B.B Polikliniği yoktur, lütfen kimlik bırakmayınız” yazarken, bir diğerinde ise, “ Nöroloji polikliniği bir süre hizmet vermemektedir, doktor ve muayene yoktur” denildi. Gazete Duvar

Editör: Wan Haber