WanHaber - Haber Merkezi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, korona virüs salgınıyla alakalı kentteki son durum hakkında bilgi verdi.

ESKİ İSTANBUL HASTANESİ DE VAKALAR İÇİN AÇILDI

Van Tivi'de Orhan Olgun'un konuğu olan Vali Bilmez, diğer şehirlere bakıldığında Van'ın oldukça iyi durumda olduğunu kaydederek, "Koronavirüs salgınıyla ilgili çok kötü senaryolar gelişmezse altından kalkabilecek durumdayız. İlk başta İskele Caddesi'ndeki Eski Askeri Hastane'yi koronavirüs vakalarıyla ilgili tahsis etmiştik. Tüm şüphe duyulan hastalar buraya yönlendirilince 30 yatak kapasiteli hastane yetmedi ve Eski İstanbul Hastanesi olarak bilinen Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ek binasını da koronavirüs vakaları için açtık.Şu an bu hastanemizde 100 yatak var ancak ihtiyaç duyulması halinde 130'a kadar çıkabilir. Biz bu kapasitenin yetebileceğini düşünüyoruz ancak ihtiyaç olması halinde B, C, D planlarımız da hazır" dedi.

VAN'DA 25 CİVARI VAKA VAR

Vali Bilmez, testi pozitif çıkarak vefat eden 2 vatandaşın olduğunu belirterek, "Yine testi pozitif çıkıp da taburcu olan 2 vatandaşımız var. 25 civarında da vakamız bulunuyor" dedi.

Editör: Wan Haber