Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz başkanlığında gerçekleştiren ASKOM toplantısı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün sunumuyla başladı.

Hastane öncesi 112 acil sağlık hizmetleri ile hastane acil servislerinin 2016 yılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, kent genelinde sunulan hizmetin paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde aksatılmadan sürdürülmesi, vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve işleyişinin kolaylaştırılması amacıyla atılacak adımlarla hizmetin sunumunda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşülerek önemli kararlar verildi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Sevda Tekin, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, kamu ve özel hastanelerin yönetici ve başhekimleri, acil servisten sorumlu hekimlerin katılımları ile gerçekleşen toplantıda, ildeki 112 acil sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, hizmet sunumunda karşılaşılan sorunlar ve UMKE ekibi için çözüm önerileri paylaşıldı. Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin sunumunun daha kaliteli ve etkin yürütülmesi adına kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması konusunda kararlar alındı. İHA

Editör: Wan Haber