Ücretsiz maske almak isteyenler için yeni SMS düzenlemesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. 20 yaş ve 65 yaş arası E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunanlara PTT tarafından maskeler adreslere kadar teslim edilecek. Yeni düzenleme ile birlikte SMS ile gönderilen kod sayesinde maskeler ücretsiz olarak eczanelerden de alınabilecek. Peki Maske kodu gelmeyenler ne yapacak? İşte yeni düzenleme.

Ücretsiz maske almak isteyenler E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvurularını tamamladı. Maskeler PTT aracılı ile başvuruda bulunan 20 yaş ve 65 yaş arasındaki herkesin evine teslim edilecek. Bunun haricinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMS ile gönderilen kodla eczanelerden 5 adet cerrahi maskelerini ücretsiz bir şekilde alabileceklerini açıkladı. Peki üretsiz maske nasıl alınır? Cep telefonlarına maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak? İşte detaylar…

MASKE KODU NASIL ALINIR?

20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşların ücretsiz maske alabilmeleri için E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra haftalık 5 adet cerrahi maske PTT aracılığı ile adrese kadar teslim edilecek. Ayrıca başvuruda bulunan vatandaşlara SMS ile gönderilen kodla vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maskelerini alabilecek.

Editör: Wan Haber