AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, pandemi süreci, parti çalışmaları ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Türkmenoğlu, pandemi sürecinin aşağıya doğru bir ivme kazandığını belirterek, tehlikenin geçmediğini ve riskin devam ettiğini vurguladı.

"BAŞKA BİR ÜLKE GÖREMEZSİNİZ"

Pandemi sürecinde Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısını ve o başarının arkasındaki gücü herkesin gördüğünü belirten Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"Kovid-19 nedeniyle Avrupa ülkeleri hastalarını sokakta yatırırken, Amerika hastalardan para alırken, Uzak Doğu'da hastaneler dolup taşarken ve dünya ekonomisi ekonomik buhrana takılırken, ülkemizde 300 milyar lira vatandaşa, esnafa, iş insanlarına ve sağlık çalışanlarına harcanmıştır. Bunun dışında kaynakların birçoğu da dünya ülkelerine sağlık ürünleri olarak gönderildi. Başka bir ülkeden hastasını getirip, iyileştirdikten sonra yeniden o ülkeye gönderen başka bir ülke göremezsiniz."

VAN'DA 700 VAKANIN 600'Ü İYİLEŞTİ

Türkmenoğlu, Van'da hastalığın tabana yayılmadığını, 700 civarındaki hastadan 600'ünün iyileştiği, entübe hastanın da bulunmadığını aktardı. 

VAN'DA 140 BİN KİŞİYE DESTEK VERİLDİ

Pandemi sürecinde 65 yaş üzeri 48 bin kişiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini anlatan Türkmenoğlu, "Sosyal Vefa Destek Gruplarımıza destekler sağladık. Bayramda hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle gıda dağıtımı gerçekleştirdik. Sadece Van'da 140 bin kişiye Ekonomi Destek Paketi kapsamında bin liralık destek sağlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız işin içerisine girdiğinde ise 650 milyon lira para kentte girmiş oldu." diye konuştu. AA

Editör: Wan Haber