Uluslararası Sağlık Turizmi alanında ülkemize farklı ülkelerden hasta ve yakınları gelecek ve bununla ilgili alınan tedbirler de olacak.

Farklı ülkelerden gelecek olan hastaların kabul şartları, ülkeye girişleri, hastaneye yatış süreleri, taburculuk kuralları gibi bilgiler resmi yazıyla yayımlandı.

Ülkemize Gelecek Ülkeler Hangileri

Ülkemize resmi olarak 32 ülkeden hastalar gelecek ve işte o 32 ülke: Kosova, Somali, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azarbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Moldova, Bulgaristan, Katar, Irak, Libya.

32 ülkeden gelen hastalar ise birçok alanda tedavi görebilecek. İşte o alanlar: Cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, beyin ve sinir cerrahisi, organ nakli ve kemik iliği nakli, genel cerrahi yoğun bakım, kalp ve damar cerrahisi, çocuk cerrahisi, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, üroloji, kardiyoloji, göz hastalıkları.

Uluslararası Sağlık Turizmi AŞ (USHAŞ), gelen hastaları hasta takip sistemine kaydedecek ve onaylandıktan sonra gerekli birimlere izin yazısı yazılacak. Ön onayın yapılması için istenen belgeler USHAŞ tarafından bildirilecek. Ülkelerden gelecek hastaların yanına en fazla 2 refakatçi kabul edilecek. Hastalar ve refakatçiler ülkemizdeki transfer ve izolasyon kurallarına uyacak. Hastalar havayolu olarak İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nı kullanabilecek. Kara yolu olarak ise Kapıkule Hudut sınır kapısını ve Sarp Hudut sınır kapısını kullanacaklar. Hasta ve refakatçilere Kovid-19 testleri yapılacak. Ancak bu testler ücrete tabi tutulacak. Hastaların hastaneye yatış işlemleri veya taburculuk işlemleri gibi işlemler Kovid-19 için belirlenen kurallara göre yapılacak. 

Türkiye'ye Yurt Dışından Hastalar Mı Geliyor?
 

Sağlık Turizmi Kapsamında Hasta Kabul Edebilecek Hastaneler Nasıl Olacak?

Bu hastaları kabul edebilecek hastanelerin Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgelerine sahip olmaları gerekecek. Aynı zaman da bu hastaneler de Bilgisayarlı Tomografi ve Manyetik Rezonans bulunması gerekecek. Bu hastaları alacak olan hastanelerin bir katı veya koridoru sadece bu yurt dışından gelecek olan hastalara ayrılacak.

Editör: Wan Haber