Bakan Koca'nın açıklamalarının satırbaşları...

Bütün ülkemin dikkati şahıs şahıs bu sözler de olsun istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin şu an itibarıyla 1 milyon 61 bin 635'dir. Bu sizler için gece gündüz görev başında olan sağlık ordusudur. Bu orduya güvenin. Türkiye Cumhuriyeti devleti uzun yıllardır sağlığı öncelikli hizmet alanı olarak görmüştür. Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa'nın en avantajlı ülkesiyiz. Ülkemizin sağlık altyapısına güvenin.

Türkiye salgınla mücadelede en baştan beri hiçbir kafa karışıklığı yaşamamıştır. 31 Aralık 2019'dan itibaren bu tehdidi sözün bilime ve bilim insanlarına bırakılacağı sağlık sorunu olarak ele almıştır. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız uzun, fedakârlık isteyen nöbetler tutuyor. Onların cesaret dolu çabalarıyla 2 bin 423 hastamız iyileşip taburcu edildi. Sağlık ordumuzun hastalığı yenme konusunda kararlılığına güvenin.

Tehditkar bulaşıcı hastalıktır. Size güven vaadeden herşey tedbirler ölçüsünde etkili olabilir. Koronavirüs aradığı temas ortamını bulursa size kolayca bulaşacaktır. Sadece iki kişi bir araya gelmiş olsanız bile araya sosyal mesafeyi koymazsanız virüs size bulaşabilir.

Sayıları nerelere varabileceği tüm dünyada gözler önündeyken, bunu tarihi sorumluluk olarak görmemek mümkün mü? Hepimiz koronavirüs gerçeğiyle tam olarak yüzleşmek zorundayız. Bütün iller, ilçeler, köyler. Hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar hızlı ve net adapte olursak o kadar sonuç alırız. Kuralları tavizsiz uygularsak hastalığın aramızdan yeni kişilere bulaşmış olmasını önlemiş olacağız. Hastalığı kontrol altına aldığımız andan itibaren özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Bu sözler bu taleper sadece bana ait değil sahada büyük mücadele veren sağlık personelimizin de talepleridir.

Bugün Bilim Kurulumuzla toplandık. Toplam test sayımız 307 bin 210 oldu. 30 bin 864 yeni test yaptık. 4 bin 747 yeni vakamız var. Bugün vefat eden 98 vatandaşımızla birlikte toplam vefat sayımız 1006 oldu. İyileşen 281 vatandaşımız oldu.

VAN'DAKİ SON DURUM

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez kentte yayın yapan 5 radyonun ortak canlı yayınında konuştu. Vali Bilmez Van'daki koronavirüs rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

VAKA SAYISI 50'YE YÜKSELDİ

Vali Bilmez daha önce koronavirüs vakalarıyla ilgili 25 civarında kişinin testinin pozitifi çıktığını belirtmişti. Bu rakam son açıklamaya göre 50'ye yükseldi. Verilen bilgilere göre bir kişinin daha yaşamını yitirerek ölüm sayısının 3'e çıktığı öğrenilirken 4 kişinin ise solunum cihazına bağlı olduğu aktarıldı.

1100 KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI

Van'da şu ana kadar 1100 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Testi pozitif çıkan hastaların 11'inin yoğun bakımda olduğu Vali Bilmez tarafından paylaşıldı. Testi pozitif çıkan 8 kişinin iyileşerek taburcu olduğu bilgisi verilirken şu ana kadar 1400'e yakın kişinin koronavirüs şüphesiyle hasatanelere başvurduğu belirtildi. 

Editör: Wan Haber