Van İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Mahmut Sünnetçioğlu pandemi süreci hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

HASTANE ÖNLERİNDE BULAŞ RİSKİ ARTIYOR!

Doç.Dr. Sünnetçioğlu hastanelerin durumu ile ilgili olarak, "SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek binamız pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir, Olağanüstü durumlarda Hastanenin, koronavirüsle mücadelede de aktif rol alıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, şüpheli vakalarda daha çabuk önlem alınması ve temasın azaltılması amacıyla hastane içerisinde Pandemi Polikliniği oluşturulurken, koronavirüs semptomuyla hastaneye gelen hastalar burada ön muayeneden geçiyor. Doç. Dr. Sünnetçioğlu, İstirhamım hastasını veya cenazesini almaya gelen vatandaşlarımızdan pandemi hastanelerimiz önlerinde karabalık ortam oluşturulmaması istemekteyiz virüs bulaş riskini artırmaktadır." dedi.

BÖLGE HASTANESİ ANA BİNADA HİZMET AKSAMADAN DEVAM EDİYOR

"Koronavirüs ile zorlu bir süreçten geçiyoruz. Virüs salgınıyla mücadele etmenin, hastanelerde olağanüstü tedbirler almanın elbette ki son derece önem taşıdığını bilmekteyiz." diyen Sünnetçioğlu, konu ile ilgili olarak ayrıca, "Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binamızda sağlık hizmetlerimiz aksamadan devam etmektedir. Bilindiği gibi covid-19 pandemisi sonrası normalleşme sürecine aşamalı bir şekilde 1 Hazirandan itibaren girilmiş olup bu çerçevede Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tüm birimlerimiz, kliniklerimiz hizmete girmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tüm tedbirler en üst düzeyde alınmıştır. Yine dünyada olduğu gibi bizde de covid-19 salgınından en çok sağlık çalışanları etkilenmektedir. Hastanemizde 1 Haziranda kadar sadece 2 doktorumuzun sonucu pozitif çıkmış iki doktorumuzda şifa bulmuştur." açıklamalarında bulundu.

NORMALLEŞME SÜRECİNDE 8 ÇALIŞANDA KORONAVİRÜSE RASTLANILDI
Normalleşme sürecinde sekiz çalışanında covid-19 saptandıüını açıklayan Müdür Sünnetçioğlu, "Buna bağlı olarak hastalarımızı korumak için ameliyathane faaliyetlerimizi bir süreliğine tedbir amaçlı durdurduk. Ancak, acil ameliyatlarımızı en üst seviyede önlemler alarak devam ettirmekteyiz. Ameliyathane çalışanlarımızın Filiyasyonu tamamlandıktan sonra en kısa sürede tam kapasiteli olarak ameliyat hizmetlerimiz yeniden devam edecektir. ipekyolu ilçemizde bulunan hastanemizi pandemi hastanesi olarak hizmet vermekte burada Pozitif hastalar, izolasyon ve karantinaya alınan hastalarımız bulunmakta iyileşme sonrası evlerine taburcu edilmekte." şeklinde görüş belirtti.

TEDBİR ÇAĞRISINDA BULUNDU

Sünnetçioğlu son olarak vatandaşlara tedbir konusunda çağrıda bulunurken, "Vatandaşlarımıza çağrımız o ki Temizliğe dikkat etmeleri, kalabalığa çıkmamaları, maskelerini takmaları, ellerini sık sık sabunlu suyla yıkamaları, kolonya veya dezenfekte ile sürekli silmeleri ve sosyal mesafeyi korumalarıdır. Salgın bitmiş değil hastalık belirtisi olan kişilerin aile bireylerinden ve toplumdan uzak durmasını sağlık kurumuna müracaat etmelerini istiyoruz." uyarılarında bulundu. Şehrivan
 

Editör: Wan Haber