Sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların en çok aklına gelen sorulardan biri olan Yasaklarda hastaneye ve acile gidilir mi? sorusu trendler arasındayken Yasakta hastaneye gitmek için nereden izin alınır? sorusu da akıllardan çıkmıyor. Peki yasakta hastane izni nasıl alınır? Yasakta acile gidilir mi? 

YASAKTA HASTANEYE GİDİLİR Mİ?

Sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde hastaneye gitmenin yasak olduğununu hatırlatırız. Eğer hastanede randevunuz varsa bunu ispatlayan bil belge veya bir kağıt ile yola çıkmanız lazım. Onun dışında gelişen durumlarda ise sokağa çıkmadan önce 112 acil servisi arayabilir, konuyu aktarabilirsiniz. Hastanızın durumu ciddi ise en yakın 112 ekibi size ulaşır ve hastayı civardaki bir hastaneye götürür. Ama hastanın durumu ağır değil, seyahat etmesinde herhangi bir durum yoksa 112'den aldığınız izin ile en yakın hastaneye gidebilirsiniz. Sokağa çıkma kısıtlamasında tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan kişiler seyahatini gerçekleştirebilecek.

BAKKAL VE MARKETLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Kısıtlamanın olduğu günlerde market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Editör: Wan Haber