Sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrısı günümüzde en çok yaşanan sağlık sorunlarından biridir. İş ve özel hayatımızı da etkileyen bu ağrılar genellikle geçici olsa da, bazı durumlarda haftalarca, aylarca hatta yıllarca sürebiliyor. Sırt ağrısının nedenleri daha çok hareketsizlikten ve masa başı çalışmaktan kaynaklanır. Peki, Sırt ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! 

SIRT AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Vücutta oluşan sıvı kaybı, ağrıların sebebi olabilir. Bunun için günde 8-10 bardak su içmeliyiz. Ortopedik yastıklar ergonomik düzenlemeler de sırt ağrısına iyi gelir.
Öte yandan ağrı kesici, kas gevşetici ve lokal merhemler de sırt ağrısı için önerilir. Bu kremler ağrınızın şiddetine ve nasıl geliştiğine bağlı olarak uygulanır. Ancak bunlar fayda etmez, sırt ağrısı yoğunlaşır ve hayatınızı oldukça güç hale getirirse bazı fizik tedavi uygulamaları gerekebilir. Eğer yoğun stres altında yaşıyorsanız bu tedavilerin yanında stresin giderilmesine yönelik tatile çıkma ya da bazı hobileri geliştirmeniz önerilebilir. Eğer stres azaltma yöntemleri yeterli gelmezse psikiyatrik tedaviye de başvurulabilir. Sırt ağrısı tedavisi sonrası düzenli egzersiz yapmak çok önemlidir.

İŞTE SIRT AĞRISININ NEDENLERİ:

-Hareketsizlik ve masa başında çalışma
-Ani hareket etme
-Soğuk algınlığı ve kas spazmı geçirme
-Ağır yük kaldırmak
-Duygusal stres
-Fazla kilolar
-Yanlış pozisyonda oturma
-Soğuğa maruz kalma
-Kalp hastalıkları
-Sindirim sistemi hastalıkları
-Kemik erimesi
-Böbrek enfeksiyonu
-Sırt bölgesindeki fıtıklar
-Hamilelik
-Ağır sırt çantaları taşımak (Özellikle gençlerde bu durum çok görülmekte.)

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Sarımsak sırt ağrılarından kurtulmanıza yardımcı olacak en yararlı bitkidir. Her sabah aç karnına 2-3 diş sarımsak yiyerek ya da küçük hap şeklinde doğrayarak çiğnemeden su ile de yutabilirsiniz.

Buzluktan çıkaracağınız buz küplerini, temiz bir beze sararak sırt ağrılarınıza kurtulabilirsiniz.
Burada dikkat etmeniz gereken 10-15 dakikadan fazla tutmamak ve ara vererek işlemi gerçekleştirmeniz gerekir.

Papatya çayı da sırt ağrılarınızdan kurtulmanızda etkili bir bitkidir. Günde 1 bardak papatya çayı içerek vücudunuzdaki genel ağrı, bitkinlik ve yorgunmluk hissini atabilirsiniz.

Vücutta oluşan sıvı kaybı, ağrıların sebebi olabilir. Bunun için günde 8-10 bardak su içmeliyiz.SuperHaber

Editör: Wan Haber