Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi konferans salonunda yapılan seminere, Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, eşi Çiğdem Celep, Başhekim Opr. Dr Özcan Öktem ve hastane çalışanları katıldı. Edremit Gönül Elçileri Çalışma Grubunun sunumu ile başlayan programda bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Akif Celep, projenin önemine değindi. Gönül elçisi projesinin farklı bir proje olduğunu söyleyen Celep, bu projede maddi ve manevi yardım sınırının olmadığını belirtti. Toplumsal olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın unutulmaya yüz tuttuğunu anlatan Celep, “Komşularımızı tanımız hale geldik. Bırakın mahalleye, apartmanımızdaki kapı komşumuzu bilmiyoruz. Bu proje belki bu kaybettiğimiz değerleri tekrar kazanma adına çok güzel olacak” dedi.

 

""
Sağlık çalışanlarına bazı tavsiyelerde bulunan Celep, “Vatandaşlardan o kadar mağdur olanlar var ki hastaneye dahi gidemiyor. Hastane çalışanlarından sağlık taraması yapmalarını istiyorum. Maddi durumu çok kötü olup hastaneye gidemeyen vatandaşları kollarından tutup hastaneye getirip tedavilerini sağlayabilirler. En temel gönül elçiliği budur. İlla para şart değil. Bir çocuğa eğitim anlamında yardımcı olmak; bu da bir gönül elçiliğidir. Bizim yol gösterdiğimiz, eğitimine katkı sağladığımız bir çocuk, yarın öbür gün çok iyi yerlere gelebileceği gibi. Çocuklarımızın ellerinden tutalım. Mahallemizde bir fakir ziyareti yapalım. Bayramda, seyranda veya herhangi bir günde onların bir çayını içip, dertlerini dinlersek böylece hayattan çok daha fazla haz alabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Kaymakamlık olarak şu ana kadar gönül elçisi sayısında 600’e ulaştıklarını belirten Celep, ileriki günlerde de çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini aktardı.

Editör: Wan Haber