Dünya Sağlık Örgütü’ne Göre Sağlık;

  • Ruhsal sağlık
  • Beden sağlığı
  • Sosyal sağlık

Başlıkları altında incelenmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre toplum sağlığı ölçüm analizlerine tutulabilen bir unsurdur. Toplum sağlığının ölçümünde ise nüfus artış oranı, kaba ölüm hızı, kaba doğum hızı ve bebek ölüm hızı ile anne ölüm hızı faktörlerinin analiz edilmeleri neticesinde ortaya çıkan sonuçlarla ortaya çıkar.

En bilindik tanımı ile sağlık hasta olmama durumudur. Yani ruh ve beden sağlığının tam yerinde olması şeklinde tanımlanmaktadır. Bu durum, aslında sağlık faktörünü meydana getiren unsurların iyi bir şekilde işlev görmesinin sonucunda ortaya çıkan bir unsurdur.

Beden sağlığının dışında bir de ruhsal sağlık hali vardır. Ruhsal sağlık, yerinde olduğunda kişinin kendisini mutlu hissetmesi sonucu ortaya çıkacaktır. Fakat ruhsal sağlığın bozuk ya da eksik olması durumlarında ise stres ya da depresyonel rahatsızlıklar boy gösterecektir.

Tıp literatürüne göre sağlık kavramı genel itibariyle hastalık, sakatlık ya da diğer hastalık ve sakatlık unsurlarını meydana getiren problemlerin bulunmaması durumudur.

Sağlık genel itibarıyla bir bireyin sıhhatli olması anlamına gelmektedir. Fakat ilk insandan itibaren baş ağrısı, karın ağrısı ya da ufak bir kaza geçirmek gibi çeşitli sağlık problemleri meydana gelmeye başlamıştır. Özellikle de son birkaç yıl içerisinde koronavirüsü başta olmak üzere pek çok bulaşıcı virüs hastalıkları insanoğlunun peşini bırakmamıştır.

Hastalıkta Ve Sağlıkta Tıbbi Gelişim

Hastalıkların ortaya çıkmasıyla beraber bilim insanları bir arada toplanıp bu hastalıkları nasıl bertaraf edecekler ile ilgili çeşitli yol ve yöntemleri denemişlerdir.

Deneme Yanılma Sistemi Nedir?

Her deneme yönteminin amacı olumlu sonucu elde etmektir. Fakat her denemenin sonucunda bazen olumsuz sonuçlar da elde edilebilmektedir. İşte istenilen ya da ideal olarak nitelendirilen sonuç oluşuncaya kadar yapılan bütün çalışmalardır.

Editör: Wan Haber