Yağlı saçlar kadınlarda ve erkeklerde büyük bir problem haline gelmiştir. Saçlar temiz olsa bile saç derisinin yağlı olması nedeniyle saçlar kısa sürede yağlanmaya başlar. Bu problemden kurtulmak aslında mümkün. Evinizde uygulayacağınız bir kaç yöntem ile bu problemden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

Yağlanan saçlarınız için Elma Sirkesi, saç derisinin PH seviyesini düzenlemeye yardımcı olacak bir rol oynamaktadır. Bununla birlikte yağ salınımının önüne geçmektedir. Saçlarınıza Sirke karışımı yaparak uygulamanız halinde etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Bir su bardağı ılık su, üç çorba kaşığı elma sirkesi ile karıştırılarak, her duş sonrası durulama yöntemi olarak bu karışımı kullanmanız size fayda sağlayacaktır. Bu karışım saçta 10 dakika bekletilmelidir. Daha sonra soğuk su ile saçtan arındırılmalıdır. Haftada en az iki kez uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki yağlanma sorunu çözülecektir ve daha sağlıklı ve parlak saçlara kavuşacaksınız.

BAL VE LİMON SUYU

Bununla birlikte bir diğer yöntem ise İki fincan su ve üç çay kaşığı balı karıştıp, iki adet limonun suyunu bir kaseye sıkın ve bu limon suyuyla birlikte su ve bal karışımını karıştırın. Bu karışımı 5 dakika boyunca saç derinize uygulayın. Saç derinize masaj yöntemiyle uygulayacağınız bu karışımı haftada iki defa uygulamanız tavsiye edilmektedir. Bu karışım sayesinde saç derinizdeki yağlanmanın önüne geçebilmeniz mümkündür.

SİYAH ÇAY YAPRAĞI

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler dışında bir diğer yöntem ise siyah demlenmiş çay yöntemidir. Saçlardaki yağlanmaya karşı etkili bir bitkisel çözüm olarak bilinmektedir. Bir fincan suya, 10 dakika boyunca kaynatılmış siyah çay yapraklarını ekleyip, bu karışım ile saçınızı yıkayabilirsiniz. ve 10 dakika beklettikten sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayınız. Haftada en az bir defa bu yöntemi uygulamanız takdirde saçlarınızın derisinde yağlanma etkisi ortadan kalkacak ve düzenli kullanılması halinde daha parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

KARBONAT

Yağlı saçlardan kurtulmanın bir diğer çözümü ise karbonat ve su karışımıdır. Karbonat ile suyu karıştırıp saç derinize uygulayınız. Bu karışım sayesinde aşırı yağlanma ve oluşan kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Karbonat karışımı hazırlamak için 1 litre su ile 3 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Bu karışımı 20 dakika boyunca saç derisinde bekletin. Bu yöntem ile düzenli kullanmanız halinde saçlarınızdaki yağlanma sorunu ortadan yok olacaktır ve saçlarınızın daha güçlü bir hale gelmesi sağlanır.

Editör: Wan Haber