Covid-19 salgınında ölen hastaların sayısı Türkiye’de 14 bini, dünya genelinde ise 1,5 milyonu geçmiş bulunmaktadır. Kronik hastalıkları bulunan vatandaşlar açısından risk çok daha fazladır.

En Çok Ölüm Akciğer İltihabından Kaynaklanıyor

Koronavirüsü sebebiyle ölen vatandaşların otopsi bulguları bu virüs çeşidinin İnsan vücudunda niçin olduğu ve tahribatın neden meydana getirdiğini ortaya koymaktadır. Yeni tip koronavirüsü, insan vücuduna girdiğinde öncelikle boğazda enfeksiyon meydana getiriyor. Bağışıklık sistemi yetersiz kalınca da akciğere yavaş yavaş iniyor. Hemen akabinde zatürre meydana getiriyor. Hastalar, genel itibari ile solunum yetmezliğinden dolayı yaşamlarını yitiriyor. Ölüm ile neticelenen vakalardan en çok görülen bulgu ise akciğer iltihabı olarak açıklandı.

Koranovirüsü Tiroidlere Dahi Zarar Veriyor

Fakat yeni tip koronavirüsünün etkileri yalnızca akciğer ile sınırlı değil. Adli tıp Uzmanı Profesör Doktor Nevzat Alkan otopsi bulguları neticelerine göre karaciğer, kalp, böbrekler, beyin gibi pek çok organda çeşitli tahribatlar meydana getirdiğini dile getirdi.

Öncelikli olarak en büyük hasar akciğerlerde meydana gelir ve insanlar nefes alıp vermede zorluk çekerler fakat en son geçen hafta tiroidlerde dahi zararlı olduğu ortaya çıktı. Bütün organlar az veya çok koronavirüsünden etkilenmektedir.

Koronavirüsü Kanda Pıhtılaşma Oluşturarak Organların Çalışmasını Engelliyor

Bütün dünyanın henüz yeni tanıdığı koronavirüsünün organların doğru bir şekilde faaliyetlerini yerine getirmesini olumsuz biçimde etkilemesinin sebebi kanda oluşan pıhtı olarak tanımlandı.

Koronavirüsü Atlatıldığında Dahi Etkileri Vücutta Sürüyor

Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu açıklamaya göre yeni tip koronavirüsü, insanlara bulaşma şekillerini ya da çıkarmış olduğu semt Onlara göre 3 ana başlık altında incelenmektedir.

  • Birinci tip koronavirüsü bulaşan insanlar, hiçbir şeyin farkına varmazlar, herhangi bir rahatsızlık da hissetmezler.
  • İkinci koranovirüsü hastalarında virüsü vücuda geçiş yaptıktan sonraki 2 gün içerisinde kendini belli eder ve hasta olan kişi sadece üşütme bulguları ya da semptomları ile doktora başvurur, ayakta geçirir koronavirüsünü.
  • Üçüncü tip koranovirüsü hastalarında ise nefes alıp vermede güçlük çekildiği için yoğun bakım ünitelerine yatırılmaları ve Entübe cihazına bağlanmaları gerekiyor. Bu durumdaki hastaların maalesef çoğu hayatını kaybetmektedir.
Editör: Wan Haber